Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kjærlighet uten grenser

«Ingmar Bergman har gjort det, Woody Allen har gjort det og Fellini har gjort det. Vi filmskapere jobber så intenst at slike forhold lett oppstår.» Aune om forholdet til hovedrolleinnehavere. GIFTER SEG: Aune Sand (30) ble kjendis da han lagde «Dis - en historie om kjærlighet». Nå har han funnet den store kjærligheten også i privatlivet. Om kort tid gifter han seg med den russiske modellen Tatjana Lissovskaja. Foto: TOMMY NÆSS Aune gifter seg med sin Tatjana Aune Sand (30) har funnet den store kjærligheten. Om kort tid gifter han seg med den russiske modellen Tatjana Lissovskaja (23). Nå skal paret lage film sammen. - Jeg har aldri møtt et menneske med en slik kraft og en slik vilje til liv, sier Aune om Tatjana.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aune Sand ble kulthelt da han lanserte «Dis» på det norske filmmarkedet i fjor vinter. Tidligere i sommer fortalte han om sitt nye filmprosjekt i Dagbladet. Samtidig kunne han presentere sitt nye skuespillerfunn, russiske Tatjana.

Men det er mer enn bare et profesjonelt forhold mellom Aune og frøken Lissovskaja. Sammen har de funnet kjærligheten.

Familien får sjokk

- Vi traff hverandre på New York-klubben «The Tunnel» i august i fjor. Nå har vi bestemt oss for å gifte oss. Bryllupet står i Norge eller New York i løpet av noen uker, forteller en lykkelig Aune Sand. Han har bestemt seg for å stå fram med sin kjærlighetshistorie først som sist.

- Dette kommer jeg ikke utenom uansett, sier Aune, vel vitende om sin posisjon i norsk underholdningsliv.

Beslutningen om bryllup er imidlertid så fersk at ikke engang tvillingbror Vebjørn eller foreldrene vet noe om saken.

- De kommer til å få sjokk, ler Aune.

Fikk stevnemøte

Etter det første heftige møtet i New Yorks natteliv var det Aune som tok det neste steget.

- Jeg ringte henne. Deretter pratet vi ofte sammen på telefon i en tomånedersperiode før jeg endelig fikk en date. Tatjana kom hjem til meg. Da var det gjort. Siden har vi levd sammen, forteller filmskaperen. Tatjana Lissovskaja har jobbet som modell både i Paris og Milano. Aune beskriver henne som sin sjelsvenn.

- Jeg skjønte fort at vi kommuniserte på alle plan. Vi har funnet både kjærligheten og den kreative nerve sammen.

Tatjanas manus

Nå skal de to lage film sammen.

- Tatjana har skrevet manus til min kommende film. Hun skal som kjent også spille hovedrollen, forteller Sand.

Manuset foreligger så langt i romanform. Ved siden av å pleie kjærligheten har de to brukt den siste tida til å bearbeide Tatjanas roman til et filmmanus.

- Men først tenker vi å gi det ut i bokform, sier Aune.

- Det er allerede antatt - usett. Jeg får alt antatt.

Bergman og Fellini

Sist gang Aune Sand lagde film pleide han også et nært personlig forhold til en av hovedrolleinnehaverne. «Dis»-skuespiller Siv Stubsveen var Aunes kjæreste.

Sand er imidlertid ikke villig til å se det uheldige i at han stadig blander «business and pleasure».

- Ser man på filmhistorien er det helt vanlig at slikt skjer, sier han.

- Ingmar Bergman har gjort det, Woody Allen har gjort det og Fellini har gjort det. Vi filmskapere jobber så intenst at slike forhold lett oppstår, påpeker Sand.

Enkel og ren

Han beskriver sitt møte med Tatjana på følgende måte:

- Jeg har alltid drømt om å sette sjelen fri. Oppleve kjærlighetens magiske skjønnhet. Dypet i en kvinnes øyne - viljen til liv. Det er dette enkle og rene jeg har funnet i henne, forklarer Aune mens soundtracket fra «A man and a woman» høres i bakgrunnen.

Aune Sand og Tatjana Lissovskaja kommer sammen til Norge i forbindelse med videolanseringen av «Dis» 26. juli.

- Problemet er at Tatjana har mistet sitt russiske pass i en drosje her i New York. Så framt hun får et nytt pass i tide kommer vi begge to. Men vi har ikke helt bestemt oss for om vi gifter oss i Norge eller i New York, avslutter Aune.