Kjærlighet uten ord

Hold kjeft. Svi av noen gryn. Og en Happy Valentine's Day er i boks.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- DU BEHØVER

ikke si det med ord!

Reklameplakaten på T-banestasjonen overstråler morgengrå snø. Bildet av et hjerteformet diamantsmykke på rosa bakgrunn burde strengt tatt få meg til å smile, men gjør det ikke. I avisa har en annonse fortalt at: «Når du vil si 'jeg elsker deg', men har problemer med å finne ord», så er egentlig ikke problemet så stort. Du kan kjøpe deg fri. Det er bare å velge og vrake. Tilbudene er mange. Særlig nå, dagen før valentinsdagen.

PSYKIATER FINN SKÅRDERUD

har uttalt at han ofte føler seg illojal overfor sitt eget kjønn når han jobber med parterapi. Han som terapeut og kvinnen i forholdet deler som regel en interesse for å sette ord på følelser og det som oppleves vanskelig. Mannen er gjerne helt stille. Har ikke så mye å si. Skårderud mener vi mangler et vokabular for maskuline relasjoner og emosjoner.

DET ER MENN

denne reklamen henvender seg til. Presset er sterkt. Ikke en eneste, av dem som har lært å lese, kan unngå å få med seg at i morgen, den 14. februar, forventer kvinnene Kjærlighet. Ifølge reklamen er Kjærlighet et diamantsmykke eller for eksempel ei stringtruse m/strass. Enkelt og greit. Uten et ord. Tolker vi reklamen et skritt videre, insinueres det sannelig min hatt at når gaven er gitt, kan mannen vente seg noe i retur. Men det er noe helt annet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.