29 års aldersforskjell:

- Kjærlighet ved første blikk

Bare noen måneder skiller mellom Lukes kjæreste Steff (54) og hans mamma.

FORLOVET: Bare seks måneder etter at de først møttes, gikk Luke (25) ned på kne og fridde til sin Steff (54). Foto: Kennedy News and Media
FORLOVET: Bare seks måneder etter at de først møttes, gikk Luke (25) ned på kne og fridde til sin Steff (54). Foto: Kennedy News and Media Vis mer
Publisert

Det var sist sommer at Luke Ellis (25) og Steff White (54) møttes på Internett.

De fant tonen med en gang, men da de møttes ansikt til ansikt to dager seinere sa det virkelig «klikk».

- Vi begynte å snakke sammen, og det bare sa «pang», sier Luke ifølge nyhetsbyrået Kennedy News and Media.

- Kjærlighet ved første blikk

Steff hadde på sin side forsøkt å si at hun var for gammel for ham, men da de først møttes skylte det en varm bølge over henne.

- Da var det gjort. Dette en sjelden type kjærlighet som du egentlig aldri får. Det var en gnist, og så ble det bare mer og mer, sier hun.

Paret beskriver det som et «eureka»-øyeblikk. Etter dette ville de bare møte hverandre så ofte som mulig.

- Det var definitivt kjærlighet ved første blikk. Vi regner det første møtet som vårt jubileum, for vi forpliktet oss egentlig der og da, sier han.

Gikk ned på kne

Luke sier at han ble tiltrukket av Steffs jordnære, elskverdige personlighet. Firebarnsmora falt for 25-åringens gammeldagse verdier og ridderlige holdning.

Den 26. desember, bare seks måneder etter at paret først møttes, bestemte Luke seg for å fri til sin store kjærlighet.

- Vi er ikke bare forlovet, vi er bestevenner og sjelevenner, sier han.

STERK DAME: Lesley Maxwell fra Melbourne, Australia, er sterkere enn de fleste på sin alder. Video: Lesley Maxwell / Rødt Kort. Vis mer

Han forteller at han gikk ned på ett kne og fridde.

- Jeg gjorde det på den tradisjonelle måten. Mange tror at de som er 25 år, spesielt menn, ikke er gammeldagse, men det er jeg!

- Stygge blikk

Paret har støtte både fra familie og venner, men reaksjonene fra fremmede har vært mer blandede.

- Det er noen som blir helt paranoide når det kommer til alder. Jeg så ikke på alderen hennes, jeg så bare personligheten, hjertet og sjelen hennes. Det var det jeg forelsket meg i. Alt er perfekt, sier Luke.

Han forteller at det bare skiller noen få måneder mellom hans egen mor og forloveden.

- Noen ser på oss og tror at dette er et merkelig mor-og-sønn-forhold. Vi har fått noen stygge blikk, forteller han videre.

- Ikke en fetisj

Det nyforlovede paret lar ikke kritikk og negativitet komme i veien for kjærligheten deres, som vokser seg «større og større» for hver dag som går. Nå håper de å kunne gifte seg før året er omme.

- Mange tror at aldersforskjell handler om en seksuell kink eller en fetisj, men det er ikke sånn med oss. Det handler om kjærlighet, affeksjon og det å binde seg sammen i ekteskap.

«NØDT ELLER SANNHET»: Vi har snakket med Isa Belle, som spiller «Olga», om hvordan hun opplevde kysset med Jonas Hammer. Video: Dagbladet og Se og Hør. Reporter: Celina Morken Vis mer

Steff innrømmer at hun var litt tvilende til å gå offentlig med forholdet.

- Jeg tror det var fordi jeg var bekymret for hvordan andre ville reagere. Jeg tenkte: «Gud, de kommer til å tro du er sønnen min», sier hun.

- Gi det en sjanse!

Men så kom hun på bedre tanker:

- Søren heller, dette er mitt liv. De kan tenke og mene hva de vil. Det er ikke deres sak, sier hun, og legger til:

- Aldersforskjellen virker stor. Noen tenker kanskje: «Hva i huleste gjør han sammen med den kvinnen?». Men saken er: Jeg er kanskje 54 år, men jeg ser ikke ut som 54, og jeg oppfører meg ikke som 54.

Nå håper både Luke og Steff at historien deres kan bidra til større bevissthet rundt forhold med store aldersforskjeller.

Nå har Steff et råd til andre eldre kvinner som møter en yngre mann de faller pladask for.

- Gi det en sjanse! Du merker det om dere har et bånd. Hvis det er en gnist der, så vil du kjenne det, sier hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer