Kjærligheten vant i retten

Ekteparet Louis Darren (26) og Elisabeth Skundberg (27) får leve sammen i Norge. Utlendingsnemnda får sterk kritikk i dommen fra Oslo tingrett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Staten ved utlendingsnemnda (UNE) tapte saken på alle punkter og må betale saksomkostninger.

-  En viktig markering, sier parets advokat Arild Humlen.

De har vært gift i to år, kjærester i over tre, bor sammen og elsker hverandre. De måtte gå til Oslo tingrett for å få fortsette samlivet i Norge. UDI og UNE mener «paret ikke kunne ha berettiget forventning om å leve sammen» i Norge. Han skulle kastes ut med innreiseforbud på fem år.

Krenkelse

-  Vi føler stor lettelse etter to og et halvt års kamp. Nå skal vi feire at vi får leve sammen. Nå kan vi begynne å planlegge livet vårt som et vanlig ektepar, sier Louis og Elisabeth.

Hans «forbrytelse» er at han jobbet uten arbeidstillatelse noen måneder i 2003 - han betalte skatt og visste ikke selv at han jobbet ulovlig. Retten finner at UNEs utvisningsvedtak er en urimelig reaksjon etter Utlendingsloven, på en ganske liten overtredelse.

-  Retten sier at utvisning innebærer familiesplittelse. Når nemndas representant hevder at paret kan holde kontakt per brev og telefon, er det en krenkelse av familielivet. Denne saken viser at det er nødvendig at domstolen går aktivt inn og vurderer utviklingen av praksis i nemnda, sier Humlen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer