Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kjærlighetsbrev avslørte Lindberghs hemmelighet

Over hundre kjærlighetsbrev avslørte hvem faren hennes var.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Mor fortalte oss aldri hvem faren vår var. Men da jeg var 21 år gammel fant jeg kjærlighetsbrev og gamle bilder hjemme. Jeg spurte mor om dem. Da jeg gjettet at det var Lindbergh, begynte mor å gråte, forteller Astrid Bouteuil (41) til den tyske avisen Bild.

Bouteuil og hennes to brødre, Dyrk og David Hesshaimer, måtte love dyrt og hellig å ikke avsløre farens navn så lenge moren, Brigitte, var i live.

Undersøkte brev

To år etter Brigittes død fikk verden lørdag for første gang høre om hemmeligheten i et intervju med den tyske avisen Süddeutsche Zeitung. Avisen hadde da sittet på hemmeligheten i åtte måneder.

Redd for å bli offer for en svindel, ville avisen være sikker på at Bouteuils brev var ekte og fikk derfor brevene undersøkt av en håndsskriftsekspert.

Bouteuil understreker at verken hun eller brødrene ønsker del av arven etter Lindbergh.

- Vi ønsker bare å bli anerkjent som hans barn, sier Bouteuil, hvis fødselsattest viser til en ukjent far.

Kjendis

Ukjent er et ord som passer Lindbergh dårlig. Han beskrives ofte som verdens første moderne kjendis. Berømmelsen skyldtes blant annet at han som første mann i verden fløy alene over Atlanterhavet fra New York til Paris i 1927.

I USA var han gift og hadde seks barn. Kidnappingen og drapet på et av hans barn i 1932 vakte stor oppsikt over store deler av verden. Lindbergh døde i 1974.

Lindberghs familie har så langt ikke ønsket å kommentere nyheten om mulige nye familiemedlemmer. Scott Berg, som har skrevet en biografi om Lindbergh, mener imidlertid at det er kronologisk og geografisk mulig at Lindbergh hadde et forhold til Brigitte og hennes barn.

- Ut fra det som er blitt lest opp for meg fra brevene virker de ekte. Men at Charles Lindbergh skal ha startet en hemmelig familie, holdt den skjult for kone og barn, det virker veldig lite trolig, sier Berg.

(NTB)

KJÆRLIGHETSBREV: Avslørte Charles Lindberghs hemmelighet.