Kjærlighetsbrev solgt for millioner

- Gift deg med meg, og jeg skal legge verden for dine føtter, skrev Winston Churchill til sin elskede.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå er de 37 kjærlighetsbrevene til til hans mangeårige kjæreste Pamela Plowden solgt for til sammen 285.000 pund. Samlingen ble solgt på en auksjon i London.

De ble solgt enkeltvis, og ett av dem oppnådde en pris på 109.000 pund, opplyste auksjonshuset Christie's. Det tilsvarer nesten 1,3 millioner kroner, mens summen for hele brevbunken tilsvarer vel 3,3 millioner kroner.

Churchill skrev brevene til Pamela Plowden, en smellvakker sosietetsdame han traff i Hyderabad i India i sin ungdom. Den intime korrespondansen fortsatte i 63 år, også etter at Churchill hadde giftet seg med sosietetsdamen Clementine Hozier.

- Gift deg med meg, og jeg skal legge verden for dine føtter, heter det i ett av de første brevene. Senere fikk korrespondansen mer preg av nyhetsutveksling mellom gode venner, og brevene fra krigsårene 1939-45 skal være av stor historisk interesse.

Alan Packwood, som er sjef for Churchill-arkivet i den britiske universitetsbyen Cambridge er lei for at brevsamlingen nå blir stykket opp, men sier arkivene ikke hadde penger til å anskaffe samlingen. Han håper nå at kjøperne vil la arkivet ta koper av brevene.

(NTB)

Kjærlighetsbrev solgt for millioner
SKREV BREV TIL SIN ELSKEDE: Winston Churchill.