Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kjærlighetsbrevet Virginia sendte til norske Rolf var sporløst forsvunnet i 72 år. Nå har han endelig fått det

- Jeg tipper dette høres ut som om jeg elsker mannen min. Men det er fordi jeg gjør det! 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da Melissa Fahy og faren skulle pusse opp hjemmet i Westfield i New Jersey, USA, fant de et gammelt brev i en åpning i trappa, skriver flere amerikanske medier.

Og da de tittet nærmere på det, så de at det var et nydelig kjærlighetsbrev - sendt i 1945 fra amerikanske Virginia til norske Rolf.

Rolf Christoffersen kjempet mot tyskerne under krigen. I USA satt kona Virginia og savnet ham.

Jeg drømte om deg. Så jeg ville skrive et lite kjærlighetsbrev til pin up-gutten min. Lengter du like mye etter meg, som jeg gjør etter deg? Jeg gleder meg til du kommer hjem til Westfield, skriver hun i brevet.

Virginia var gravid med parets barn, og skriver at hun begynte å få ganske stor mage.

Jeg føler meg fantastisk og legene sier at alt ser bra ut. Jeg er ikke nervøs i det hele tatt, jeg er bare glad og stolt av å bære barnet til det mennesket jeg elsker mest av alt i verden. Det er som om en del av deg er hos meg hele tida.

Oss to alene, i hverandres armer, vil alltid være himmel på jord for meg. Jeg tipper dette høres ut som om jeg elsker mannen min. Men det er fordi jeg gjør det! Jeg elsker deg, Rolf, som jeg elsker den varme sola. Og det er hva du er i mitt liv, sola som alt annet går i bane rundt.

Fahy ville gjerne finne ut av historien til paret, og hun la ut brevet i en gruppe på Facebook, for å se om noen kunne hjelpe. To timer seinere hadde andre i gruppa sporet opp parets sønn i California.

Virginia Christoffersen, som skrev kjærlighetsbrevet, døde for seks år siden. Men ektemannen Rolf, som nå er 96 år, er i live.

Sønnen leste kjærlighetsbrevet for ham.

- Han kunne ikke tro at jeg hadde funnet dem for å levere tilbake brevet, sier Fahy.

image: Kjærlighetsbrevet Virginia sendte til norske Rolf var sporløst forsvunnet i 72 år. Nå har han endelig fått det