Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kjærsteparet satt fast i fjellsiden - ble «reddet av selfie»

- Jeg har en idé. Jeg sender deg et bilde.

SELFIE: Paret ble sittende fast på en fjellklippe i nasjonalparken Peak District (bildet) nord i England. Illustrasjonsbilde: NTB Scanpix
SELFIE: Paret ble sittende fast på en fjellklippe i nasjonalparken Peak District (bildet) nord i England. Illustrasjonsbilde: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et kjærestepar som ble sittende fast på en klippe i Peak District nasjonalpark i England, ble reddet etter å ha sendt et selfie-bilde til redningsmannskapene.

Redningsmannskapene i Edale Mountain Rescue Team (EMRT) ble kontaktet av paret som ikke klarte å komme seg ned fra fjellsiden, etter å først ha klatret opp. 

«Det som gjorde jobben litt mer interessant, var at dette trolig var vår første redningsaksjon som har blitt igangsatt via en selfie», skriver EMRT på sine hjemmesider.
 
Paret skal ha sendt et bilde de tok tidligere på turen, som tydelig viste hvor de satt fast.

- De hadde gitt en veldig god beskrivelse av hvor de var, da en av dem sa: «Jeg har en idé. Jeg sender deg et bilde også», sier redningsleder Steve Rowe til BBC.

Paret hadde også sendt en melding via Whatsapp, som inneholdt deres posisjon. 

- De har brukt moderne teknologi. Mange får problemer fordi de stoler for mye på teknologien, men dette paret klarte å bruke mobiltelefon og bilder til deres fordel, sier Rowe.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!