Kjapp seier for Panser-paven

Panserkardinalen fra Bayern, Joseph Ratzinger (78), er nå pave Benedikt XVI og skal holde en strengt konservativ hånd over verdens 1,1 milliarder katolikker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den vesle 14-åringen som ble tvunget inn i Hitler-Jugend og som senere måtte tjene i tysk luftvern inntil han deserterte i 1944, har fått kristenhetens fremste stilling.

Den tungt intellektuelle teologen har de siste 24 årene hatt stillingen som prefekt for Kongregasjonen for Troslæren i Vatikanet, tidligere kjent som det hellige kontoret for inkvisisjonen. Jobben var å vokte at katolikkene holdt seg til den sanne tro.

-  Og det blir ingen spesielt populær av, sier sogneprest Claes Tande ved St. Olavs domkirke i Oslo til Dagbladet.

Ingen motkandidat

Ifølge den britiske avisa The Guardian seilte Ratzinger opp som en overraskende favoritt i ellevte time. Årsaken var at man ikke hadde en såkalt stop-Ratzinger-kandidat.

Av de 115 kardinalene som mandag lukket seg inne for å velge ny pave var det bare to som ikke var plukket ut av avdøde pave Johannes Paul II. Og Ratzinger var den avdøde pavens nærmeste medarbeider i 20 år. Ratzinger var «den slemme» som håndhevet konservativ religiøs ideolog, mens Johannes Paul II var «den snille» medie-paven som reiste verden rundt og traff folks hjerte og sjel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer