BORTFØRT: Kjartan Sekkingstad (56) er kidnappet på Filippinene. Foto: EPA/Eastern Mindanao Command Public Information Office
BORTFØRT: Kjartan Sekkingstad (56) er kidnappet på Filippinene. Foto: EPA/Eastern Mindanao Command Public Information OfficeVis mer

Kjartan Sekkingstad (56) er kidnappet på Filippinene

Familien er informert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nordmannen Kjartan Sekkingstad (56) er blant de fire personene som er bortført av kidnappere på Filippinene.

Familien til Sekkingstad er informert om situasjonen, skriver BT.

Avisa har har snakket med faren til Kjartan Sekkingstad.

- Det var en svært tung beskjed å få. Vi ble varslet av politiet tirsdag. Slik jeg har forstått det skal kidnappingen ha skjedd på mandag. Mer enn det vet vi ikke. Vi er selvsagt svært bekymret nå, sier faren til BT.

UD bekrefter at norske myndigheter er i løpende dialog med familien.

- Vi bistår så godt vi kan, sier pressevakt i UD Veslemøy Salvesen til Dagbladet.

To kanadiere og en filippiner I tillegg er de to kanadierene John Ridsel (68) og Robert Hall (50), samt en filippiner, bortført.

-Vi jobber ut ifra at det er en norsk statsborger som er utsatt for bortføring. Vi har fått info fra filippinske myndigheter om at det er en nordmann, så vi ser ingen grunn til å betvile det, sa Salvesen til Dagbladet tidligere i dag.

Norske UD har også hatt to telefonmøter med den norske ambassaden i Manila, og har satt krisestab. Filippinsk politi opplyser tidligere i dag overfor NTB at det er en nordmann blant de fire bortførte.

- Både UD og ambassaden jobber med saken. UD har satt krisestab, og vi jobber nå med å bekrefte opplysningene som foreligger, sier Salvesen.

Mystisk lapp En mystisk lapp er også funnet på stedet hvor nordmannen trolig ble kidnappet, melder nettstedet til presidenten på Filippinene.

På lappen står følgende beskjed: «Rettferdighet for vår kommandant: NPA»

NPA står for New Peoples Army, som er den militære greina til kommunistpartiet på Filippinene.

Saken oppdateres.