TETT TÅKE:  En kvinne bærer maske på grunn av den kraftige luftforurensingen i Kinas millionby Harbin i dag, og byens skolebarn holdes hjemme. Foto: Reuters/Scanpix
TETT TÅKE: En kvinne bærer maske på grunn av den kraftige luftforurensingen i Kinas millionby Harbin i dag, og byens skolebarn holdes hjemme. Foto: Reuters/ScanpixVis mer

Kjedekollisjoner og stengte skoler på grunn av ekstrem tåke

Innbyggerne i den kinesiske millionbyen Harbin er dekket med forurensende tåke i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sikten i byen var i dag på 10 meter som følge av den gråbrune tåken - eller smogen. Skoler er stengt, bussruter og flyavganger innstilt, ifølge nyhetsbyrået Xinhua.

Det er meldt om flere kjedekollisjoner. Myndighetene har gitt beskjed om at personer som kjører på rødt lys, ikke vil bli straffet ettersom det er svært vanskelig å se lyssignalene.

Smogen har dukket opp like etter at byens myndigheter har satt i gang kulldrevne fyringsanlegg i forbindelse med vinteren, skriver Beijing Times.

Harbin har 11 millioner innbyggere og er hovedstad i provinsen Heilongjiang. Byen er berømt for sin årlige isfestival.

I sentrum av byen er det målt at luften inneholder 40 ganger mer helseskadelige partikler enn hva Verdens helseorganisasjon (WHO) anbefaler.

Kina har med årene fått en stadig større utfordring med å takle forurensing i landets storbyer. Det er første gang denne høsten at det meldes om helseskadelig smog i en kinesisk by. Forrige vinter ble hovedstaden Beijing flere ganger innhyllet i smog. En viktig årsak til problemene er landets store avhengighet av kulldrevne kraftverk.

(NTB)