KJEDELIG: Amerikanske medier mener at Hillary Clintons tale i natt var temaløs, kjedelig og full av klisjeer. Talen var det siste som skjedde på Demokratenes landsmøte, som ble avsluttet natt til i dag. Foto: AFP / NTB Scanpix
KJEDELIG: Amerikanske medier mener at Hillary Clintons tale i natt var temaløs, kjedelig og full av klisjeer. Talen var det siste som skjedde på Demokratenes landsmøte, som ble avsluttet natt til i dag. Foto: AFP / NTB ScanpixVis mer

Kjedelig, temaløst og full av klisjeer. Slik blir Hillary Clintons viktigste tale tatt i mot av amerikanerne

Aksepterte Demokratenes nominasjon og talte til landsmøtet i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter fire dager med flammende taler av blant andre Barack Obama, Michelle Obama, Joe Biden og Bill Clinton, var det i natt norsk tid Hillary Clintons tur til å tale.

Etter fire dager med Demokratenes landsmøte i Philadelphia i delstaten Pennsylvania, skulle Clinton formelt ta i mot Demokratenes nominasjon foran hele partiet.

HVA ER SJANSEN FOR AT HUN VINNER?: CNNs politiske journalist Chris Moody: - Hun kommer uten tvil styrket ut av dette landsmøtet. Video: CNN Vis mer

På forhånd ble det beskrevet som Clintons viktigste tale så langt i hennes politiske karriere. Og om hun ikke akkurat skuffet, kan man trygt si at Clinton ikke akkurat etterlot tilhørerne i en euforisk tilstand.

I alle fall ikke hvis man skal tro Politico.

Kjedelig, for gjennomarbeidet av taleskrivere, politiske rådgivere og meningsmålinger, klisjéfullt og temaløst. Det er noen av beskrivelsene som går igjen i amerikanske medier.

STERK TALE: Michelle Obama talte under landsmøtes første dag. Innlegget ble godt mottatt av publikum. Video: CNN Vis mer

«Dere, velgerne, er ganske enkelt nødt til å aksepterte meg i all min ordinærhet og oppriktighet - spesielt hvis valget er mellom meg og Donald Trump, synes hun å si», var dommen fra Politico.

Best da hun angrep

De mener at Clintons tale var best da hun gikk i strupen på Donald Trump.

Hun latterliggjorde blant annet Trumps påstand om at han vet mer om Den islamske staten enn generalene, og prøvde å tegne et skremmende bilde om realitystjerna og eiendomsmogulen skulle bli president.

- Se for deg Donald Trump i Det ovale kontor. En mann du kan lokke med en Twitter-melding kan ikke ha kontroll over atomvåpen.

AKSEPTERTE NOMINASJONEN: Fredag morgen aksepterte Hillary Clinton nominasjonen som Demokratenes presidentkandidat: - Det koker ned til én ting: Det Donald Trump ikke skjønner. Video: CNN Vis mer

Clinton fortsatte angrepene på Trump, og la fram de rasistiske, sexistiske og bøllete uttalelsene fra Trump. Uttalelser mange av avskrevet og forsøkt å forstå som at Trump ikke sier dette seriøst.

- Tenkt at en mann som sier så mye prøver å være president. La meg si én ting. Det finnes ingen annen Donald Trump.

New York Times har en litt annen vurdering av framføringen av talen. De skriver at Clinton «strålte av selvtillit».

«Hun anerkjente sømløst sine egne begrensninger og tillit som offentlig figur og utfordret kraftig Trump over hans påstander om at han alene kan rette USAs feil», skriver storavisa.

Uten vyer

Avisas Los Angeles-sjef, Adam Nagourney, mente imidlertid at ingen av kandidatene, verken Trump eller Clinton, har gjort seg bemerket med politiske vyer.

- Det viktigste jeg tar med meg fra dette (Demokratenes og Republikanernes landsmøter) er at jeg ikke kan huske å se noen stor forskjell mellom kandidatene og deres visjon for Amerika. Når du kombinerer det med det faktum at begge kandidatene er så upopulære, er ikke dette noen typisk valg hvor man må nå ut til sine kjernevelgere og kjempe for velgerne som sitter på gjerdet. Helt nytt territorium, skriver Nagourney.

Følg DBTV-sendingen som skal oppsummere Demokratenes landsmøte fra klokka 10.00 i dag.

- TURBULENT START: Dagbladets reporter Trym Mogen og CNNs politiske journalist Chris Moody oppsummerer Demokratenes landsmøte. Video: CNN Vis mer