Kjeder seg, blir gravide

En videregående skole i Ohio har 490 kvinnelige studenter. 65 av dem er gravide.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Timken skole ligger i Canton, Ohio, og nyheten om alle de gravide skolejentene har slått ned som ei bombe i det lille lokalsamfunnet og plassert det på kartet i USA.

Tallene betyr at hele 13 prosent av jentene venter barn, og noen av dem vil føde innen et par uker.Ledelsen ved skolen har ingen god forklaring på hvorfor så mange av elevene er blitt gravide samtidig. Elevene selv hevder at årsaken er mangel på noe å gjøre i fritida. Kino og TV-spill er det eneste tilbudet for de unge i Canton, hevder de.

Rektor ved skolen forteller til en lokalavis at skolen nå vil sette i gang kurs for å lære de ungen jentene å bli gode mødre. I tillegg skal skolen skjerpe undervisningen om hvordan man unngår å få barn når man har sex. Samtidig er skolen bekymret for at mange av de gravide, unge jentene kanskje må avbryte sin utdannelse når de har fått barn.

I byen Canton er det hittil i år født 586 barn. 104 av dem ble født av jenter mellom 11 og 19 år, opplyser de lokale helsemyndighetene. Tallene fra den lille byen overrasker USA. I landet som helhet er tallene på tenåringer som føder barn på vei nedover, melder TV-selskapet NBC.