Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Kjefter mot rådhuset som hun er den lille mannen på plenen

Eivind Trædal reagerer på Frp-leder Siv Jensens kraftige angrep på byrådet i Oslo.

POLITISK HALVÅR: Frps partileder Siv Jensen kom fredag med stikk til Oslos bystyre og Ap i sin oppsummerende pressekonferanse. Video: NTB Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fra plassen foran Oslo rådhus gikk Frp-leder Siv Jensen rett i strupen på byrådsleder Raymond Johansen (Ap) da hun startet Frps oppsummerende pressekonferanse i dag.

- Vi i Frp har vært motstandere av å gjøre denne plassen bilfri, men når det har skjedd er det knapt noe bedre å gjøre herfra enn å ta til orde mot Raymond Johansen og byrådets politikk, åpnet Siv Jensen.

FULGTE MED: MDG-politiker Eivind Trædal og Shoaib Sultan. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
FULGTE MED: MDG-politiker Eivind Trædal og Shoaib Sultan. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

Hun fyrte i vei mot byrådets politikk.

- Det som skjer i denne byen, er for oss en klar og tydelig advarsel om hvorfor Ap ikke bør få makt i norske kommuner etter valget. Og ikke minst hvordan Ap og MDG får fram det verste i hverandre. Raymond Johansen og Lan Marie Berg har vært en ulykke for Oslo, sa hun.

- Spesielt

Til stede på den bilfrie plassen utenfor Rådhuset, fulgt bystyrepolitiker for MDG Eivind Trædal med på Jensen tale.

Han synes det kraftige angrepet mot bystyret var uvanlig kost.

- Det er spesielt å ha en minister som bruker alle sine krefter på å rase mot lokalpolitikere i Oslo. De føler kanskje at de ikke har så mye å vise til selv. Samtidig er det kjedelig siden vi trenger regjeringen på vårt lag, særlig når vi skal bekjempe kriminalitet i byen, sier Trædal.

Oppholdsforbud og innvandringspause

Siv Jensen brukte også tid på det urovekkende kriminalitetsbildet i enkelte bydeler i Oslo, spesielt knyttet til gjengmiljøer politiet ikke har klart å stoppe.

Jensen vil gi politiet utvidet adgang til å nekte kriminelle å oppholde seg på steder der de tidligere har utført kriminalitet. I tillegg vil hun gi Oslo en innvandringspause hvis Frp vinner kommunevalget neste år.

Men Oslos byråd slapp ikke unna kritikken på dette området heller.

- Vi har i langt tid advart mot denne utviklingen, men det er først nå Ap og andre partier er opptatt av å finne løsninger på problemer de mener egntlig ikke finnes. Senest i mai sa Raymond Johansen at problemene ikke måtte overdrives. Der Ap har stukket hodet i sanden, har vi begynt oppryddinga, sa Jensen.

- Fem udugelige justisministre

Eivind Trædal fyrer tilbake:

- Når de har hatt fem udugelige justisministere på fem år, og vi får en økende kriminalitet i byen, mener jeg at det er ganske sjokkerende at de i sin første impuls er å hamre løs mot byrådet. Vi har ikke noe eget politi her i kommunen. Vi trenger dem på laget, sier Trædal, og sier Frp driver ansvarsfraskrivelse.

- Frp er ikke gode til å styre, bare på å slenge med leppa. Det fører til at Norges justisminister står her og kjefter mot rådhuset som om hun er den lille mannen på plenen, sier han.

Jensen avviser

- Vi fraskriver oss ikke ansvaret i det hele tatt, sier Siv Jensen.

Hun mener Frp har gjort mye i årene de har sittet i regjering.

- Vi har skjerpet straffer, lagt til rette for den strengeste asyl- og innvandringspolitikken Norge har hatt noen gang, og fått 1400 nye politifolk ut i gatene, ramser hun opp.

- Vi har gjort jobben vår. Men det er heller ikke slik at regjeringen sitter med det totale ansvar. Det sitter et byråd her, som har ansvar for å styre denne byen. De har ansvar for å drive godt forebyggende arbeid rundt om i bydelene og legge til rette for bedre integreingspoltiikk. Jeg mener de også må ta sin del av ansvaret for at dette kan skje.