Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kjefter på Stoltenberg

I morgen får statsminister Jens Stoltenberg kjeft fra flertallet på Stortinget. Det mener at han ikke har informert Stortinget godt nok om forsinkelsene og kostnadssprekkene under byggingen av det nye Rikshospitalet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I innstillingen kontroll- og konstitusjonskomiteen avgir, vil alle partier med unntak av Arbeiderpartiet komme med meget klare synspunkter på at Stortinget i 1998 burde vært bedre orientert om byggingen av det nye Rikshospitalet.

Kritikken rammer flere parter, men også daværende finansminister Jens Stoltenberg. Han overtok våren 1997 det politiske ansvaret for byggeprosjektet.

I all kontakt med Stortinget fikk de folkevalgte vite at alt gikk etter planen med byggingen av det nye Rikshospitalet. Først halvannen måned før den planlagte flyttingen i oktober 1998, ble Stortinget orientert om at flyttingen måtte utsettes og at byggingen ble dyrere enn forutsatt.

Flyttingen kunne endelig gjennomføres sist helg etter flere forsinkelser.

- Stortinget ble aldri godt nok informert om prosjektet. Alt som kunne gå galt gikk galt, det ble for lite, for sent og for dyrt. Men det er vanskelig å plassere ansvar fordi alle skylder på alle, sier saksordfører Vidar Kleppe (Frp).

(Dagbladet.no/NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling