Kjell (66) sagt opp på grunn av skjegget

I 29 år har Kjell Henning Eriksen jobbet i samme selskap. Så ble han plutselig nektet å reise offshore.

OPPSAGT: Kjell Henning Eriksen ble sagt opp da han nektet å barbere seg. Til høsten tar han saken til retten i Stavanger. Foto: Privat
OPPSAGT: Kjell Henning Eriksen ble sagt opp da han nektet å barbere seg. Til høsten tar han saken til retten i Stavanger. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Egentlig skulle han vært ute på oljeriggen nå. Men i stedet sitter hydraulikkingeniøren Kjell Henning Eriksen hjemme på Jæren. 66-åringen har jobbet for italienske Saipem Drilling i 29 år. I september i fjor var det imidlertid bom stopp. Årsaken hører til sjeldenhetene.

En endring i selskapets HMS-regler innebar en såkalt clean shave policy - altså at alle må være glattbarberte i ansiktet. Dette for å kunne bruke tettsittende gassmasker mot hydrogensulfid, en gass som kan lekke ut under boring etter olje.

Et par dager før Eriksen skulle ut på riggen Scarabeo 8, ringte telefonen.

40 år med skjegg

- De spurte om jeg hadde barbert meg. Da jeg svarte nei og sa at det kom jeg heller ikke til å gjøre, så fikk jeg beskjed om at jeg ikke fikk reise ut med mindre jeg fulgte reglene, forteller Eriksen til Dagbladet.

Ingeniøren nektet av prinsipp å følge arbeidsgiverens krav om å barbere seg, siden han i løpet av sine år i Saipem aldri hadde hørt et ord om at skjegget hans har vært et problem. Dermed responderte Saipem med å stoppe 66-åringen, da han skulle ut på plattformen i fjor høst.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer