Kjell (67) fikk ikke ambulansefly - måtte ta rutefly til sykehus med stygge skader

67-åringen mener ambulansekrisen i nord er grunnen til at han måtte ta rutefly med knuste bein i ansiktet og smerter. Det avviser sykehuset.

KRITISK: Kjell Eriksen malte på barndomshjemmet i Veidnes i Finnmark, da han plutselig falt fire meter onsdag. Han fikk ikke ambulansefly for videretransport til UNN fra Hammerfest sykehus, og mener han fikk beskjed fra sykehuset om at han dessverre ikke kunne få det på grunn av ambulanseflykrisen. Sykehuset i Hammerfest avviser noen slik sammenheng. Bilder er fra UNN i Tromsø, hvor han ble operert fredag. Foto: Privat.
KRITISK: Kjell Eriksen malte på barndomshjemmet i Veidnes i Finnmark, da han plutselig falt fire meter onsdag. Han fikk ikke ambulansefly for videretransport til UNN fra Hammerfest sykehus, og mener han fikk beskjed fra sykehuset om at han dessverre ikke kunne få det på grunn av ambulanseflykrisen. Sykehuset i Hammerfest avviser noen slik sammenheng. Bilder er fra UNN i Tromsø, hvor han ble operert fredag. Foto: Privat. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Byttet mellom selskaper som skal drifte ambulanseflytjenester i Nord-Norge, har ikke gått sømløst for seg.

Anbudsvinner Babcock tok egentlig over drifta av ambulanseflytjenesten 1.juli, men siden pilotene må gjennom en pålagt treningsperiode først, har det i en periode vært for få ambulansefly som kan lande på kortbanenettet, altså småflyplassene landsdelen er full av.

Kjell Eriksen fra Steigen i Nordland fikk merke ambulanseflyproblemene i nord på kroppen, da han falt ned fra fire og en halv meter fra en stige i Veidnes i Finnmark ondag.

Han fikk ikke tilbud om ambulansefly - og oppfatter at han derfor ble nødt til å ta rutefly til UNN i Tromsø, helt alene, og med betydelige skader.

Det var Nordlys som først omtalte saken.

- Jeg var omtåket av medisiner, hadde stort blodtap, det ene øyet var klistret igjen, beina i kinnbeinet og over øyet var knust, og jeg hadde vanskelig for å gå etter å ha skadet venstre kne, så jeg følte meg slett ikke i stand til å reise med rutefly, sier Eriksen til Dagbladet.

Fraktet med Forsvarets helikopter

Da ulykken skjedde onsdag, ble han først fraktet til sykehuset i Hammerfest med et av Forsvarets Bell-helikoptre, som er satt inn som kriseløsning i nord fram til 19.juli i påvente av at ambulanseflytjenesten skal komme seg på fote.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer