- Kjell Gunnar Larsen og SOS Rasisme er uskyldige

Den siktedes partifeller mener SOS Rasisme er offer for et politisk komplott regissert av myndighetene.

PÅGREPET: Hovedkasserer og daglig leder Kjell Gunnar Larsen i SOS Rasisme ble i går pågrepet av politiet i Haugesund. Han er nå siktet blant annet for underslag. Bildet er fra desember 2012 da politiet slo til mot SOS Rasismes lokaler i Haugesund. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
PÅGREPET: Hovedkasserer og daglig leder Kjell Gunnar Larsen i SOS Rasisme ble i går pågrepet av politiet i Haugesund. Han er nå siktet blant annet for underslag. Bildet er fra desember 2012 da politiet slo til mot SOS Rasismes lokaler i Haugesund. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dagbladet meldte i går at politiet pågrep daglig leder Kjell Gunnar Larsen (57) i SOS Rasisme.

Larsen sitter i dag i avhør på andre dagen, og er siktet for underslag, hvitvasking, boforringelse og bounndragelse.

- Vi vurderer nå hvorvidt han skal bli framstilt for varetektsfengsling. Det avhenger av hvordan avhørene forløper i dag, sier politiadvokat Hallvard Bjørndal til Dagbladet.

- Tappet millionbeløp Larsen har i en årrekke operert som daglig leder og økonomiansvarlig via SOS Rasismes hovedkontor i Haugesund. SOS Rasisme mottok over 40 millioner kroner i offentlig støtte på 2000-tallet. I retten er det avslørt hvordan organisasjonen sto bak det største medlemsjukset i norgeshistorien.

- Vi mener siktede har tappet systemet via pengeoverføringer i millionklassen, sier Bjørndal.

Får parti-støtte Kjell Gunnar Larsen er en sentral skikkelse i kommunistpartiet Tjen Folket. I går rykket partiet ut med full støtte til den fengslede partiveteranen:

- Kjell Gunnar Larsen og SOS Rasisme er uskyldige, og har dokumentert dette i flere sammenhenger. Dette er en hekseprosess, knapt uten sidestykke i moderne norsk historie, skriver partiet på sine hjemmesider.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer