Kjell Inge Røkke beholder tapsbomber

Kjell Inge Røkke har ingen planer om å slakte Kværner. Selv ulønnsomme deler av selskapet velger han å beholde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et av områdene Røkke nå legger sine beskyttende hender over, er Pulp & Paper-divisjonen, som er leverandør til treforedlingsindustrien.

Med det snur han opp ned på de fleste av planene til tidligere konsernsjef Kjell Almskog og hans styre.

Ny strategi

For allerede i 1999 varslet Almskog at Pulp & Paper skulle ut. Det samme skulle skipsverftene. Og Sea Launch - det risikoutsatte systemet for oppskyting av satellitter.

En rekke analytikere ristet på hodet over at Kjell Almskog ropte «selg, selg» i den ene setningen, for så å kritisere sine egne salgsobjekter i sterke ordelag i den neste.

Kjell Inge Røkke velger nå en helt annen strategi.

Vil skape penger

Den nyvalgte styreformannen og storaksjonæren har brukt de første hektiske dagene til å snakke varmt for nær sagt alle skakkjørte deler av Kværner-konsernet.

Mens Kjell Almskog forsøkte å selge tapsbombene, sier Røkke at målet er å skape lønnsomhet i samtlige selskaper.

Da Røkke i forrige uke besøkte problemverftet Kvaerner Philadelphia Shipyard, lovte han å spytte en snau milliard inn i den bunnskrapte kassa.

- Denne investeringen vil ikke bli svært lønnsom, men vi skal gå med overskudd om to år, var Kjell Inge Røkkes klare melding til Dagbladet.

Mange ansatte

Når han nå i tillegg beholder Pulp & Paper-virksomheten (som gikk med 97 millioner i underskudd i tredje kvartal) betyr det økt trygghet for et par tusen ansatte i Sverige, Finland, Canada, USA, Japan, Brasil og Norge.

Kjell Inge Røkke ga selv de Pulp & Paper-ansatte i Karlstad den gledelige nyheten da han besøkte dem i går.

I dag fortsetter han turneen sin til Warnow-verftet i Rostock i Tyskland.