Kjell Inge Røkke involverte seg i Unaoil-saken

Lekkede dokumenter viser at eier Kjell Inge Røkke involverte seg i saken rundt Aker Kværners utbetalinger til det korrupsjonsanklagede selskapet Unaoil.

INVOLVERTE SEG: Lekkede dokumenter viser at eier Kjell Inge Røkke involverte seg i saken rundt Aker Kværners utbetalinger til det korrupsjonsanklagede selskapet Unaoil. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
INVOLVERTE SEG: Lekkede dokumenter viser at eier Kjell Inge Røkke involverte seg i saken rundt Aker Kværners utbetalinger til det korrupsjonsanklagede selskapet Unaoil. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Unaoil ble i 2007 hyret inn for å hjelpe Aker Kværner, som da var en del av Aker Solutions, med å få en milliardkontrakt i Kasakhstan.

I årene som fulgte skal styret i Aker Solutions ha vært svært bekymret for om størrelsen på betalingene til det nå korrupsjonsmistenkte selskapet Unaoil kunne forsvares.

• LES OGSÅ: Statoils Angola-partner kobles til «verdens største bestikkelse-skandale»

Dokumenter som Dagens Næringsliv og Klassekampen har fått tilgang til fra det australske mediekonsernet Fairfax Media viser at Kjell Inge Røkke selv involverte seg. Ifølge Klassekampen viser en epost at Røkke «var personlig involvert i saken, og ønsket å møte Unaoil for å forhandle med dem om betalingen.»

Dagens Næringsliv har ikke fått bekreftet at Røkke faktisk deltok i møter med Unaoil, men han skal ha engasjert seg i saken som styremedlem og stor eier, får avisen opplyst.

I en pressemelding fra Kværner, som publiseres tirsdag morgen, sier selskapet at prosjektet ble så omfattende at «Unaoils krav om vederlag ikke lenger sto i rimelig forhold til Unaoils leveranser». Dette økte kravet til aktsomhet, ifølge selskapet.

Klassekampen får opplyst at Kjell Inge Røkke ikke ønsker å la seg intervjue om Aker Kværners samarbeid med Unaoil.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer