Kjell Inge Røkkes oljeselskap er meglerhusenes favoritt

Bare én av 23 analytikere anbefaler salg av aksjen.

KAN GLEDE SEG: Kjell Inge Røkke kan glede seg over at entusiasme rundt Det norske oljeselskap. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG
KAN GLEDE SEG: Kjell Inge Røkke kan glede seg over at entusiasme rundt Det norske oljeselskap. Foto: THOMAS RASMUS SKAUGVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Med en halvert oljepris på ett år har de aller fleste av verdens oljeaksjer falt på sine respektive børser det siste året.

Finansavisen har spurt aksjeanalytikere som dekker oljeselskaper om hvilket oljeselskap som er deres egen personlige favoritt, hvis de skulle gjort en langsiktig investering i dag.

Det norske oljeselskap Konklusjonen er at Kjell Inge Røkkes oljeselskap er favoritten.

Analytiker Teodor Sveen Nilsen i Swedbank er blant de flere som valgte Det norske oljeselskap, der Kjell Inge Røkke er største aksjonær.
 
- Johan Sverdrup-eksponering, billig og fullfinansiert på de fleste oljeprisscenarioer, er analytikerens korte oppsummering om oljeselskapet.

På rekke og rad Av de 23 norske og utenlandske analytikerne som dekker Det norske oljeselskap, har 11 av analytikerne en kjøpsanbefaling, mens like mange har en holdanbefaling.

Ifølge Finansavisen er det gjennomsnittlige kursmålet på 62 kroner - 35 prosent over gårsdagens kurs.

Bare Alex Gheorge i RS Platou Markets opererer med en salgsanbefaling på Det norske-aksjen.

Underpriset John Olaisen mener aksjen er underpriset med tanke på selskapets verdier i Johan Sverdrup-prosjektet, der oljeproduksjonen starter i 2019.

Kursmålet er satt til 70 kroner.

- Gode eiendeler, voldsom sensitiv til at oljeprisen skal opp, og at kostnadene kommer ned, er argumentene. Nedsiden er hvis oljeprisen faller eller blir liggende på dagens nivåer for lenge. Da kan gjelden bli et problem. Men selv med en oljepris på 50-55 dollar pr. fat fram til produksjonsstart på Johan Sverdrup, er selskapet fullfinansiert, sier Olaisen til Finansavisen.

Flere økonominyheter Stig Myrseth stokker om - anbefaler seks aksjer
Lånte penger av pappa - skapte millionsuksess
Sykepleieren ble gründer - selger hygieniske artikler for millioner på nett