<strong>VALGT:</strong> Kjell Ingolf Ropstad er ny leder i Kristelig Folkeparti. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
VALGT: Kjell Ingolf Ropstad er ny leder i Kristelig Folkeparti. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer

Kjell Ingolf Ropstad ny KrF-leder

Han nedkjempet Knut Arild Hareide i maktkampen og tok Kristelig Folkeparti inn i regjering med Fremskrittspartiet. Nå er Kjell Ingolf Ropstad valgt til ny KrF-leder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SOLA (Dagbladet): Kjell Ingolf Ropstad ble lørdag formiddag ny leder i KrF.

Olaug Bollestad, som har vært fungerende leder siden 17. januar da Knut Arild Hareide trakk seg, er første nestleder. Ingelin Noresjø er valgt til andre nestleder.

Ropstad er da endelig kronet til ny KrF-leder etter at han vant maktkampen i partiet om retningsvalget i fjor høst.

Ropstad er 33 år gammel, er gift og har en datter på to og et halvt år. Han går i Misjonskirken Betlehem på Abildsø i Oslo og er barne- og familieminister.

I går fortalte han Dagbladet at han tror på en himmel, men er usikker på om det finnes et helvete.

- Jeg synes det er vanskelig å vite hva som er utgangen av livet. Jeg tror i hvert fall at vi kommer til å oppleve at mange som noen mener ikke kommer til himmelen, nettopp kommer til himmelen. Så er det heldigvis ikke opp til meg å bestemme. Det er mange ting jeg ikke forstår. Jeg undrer og funderer over mye. Det er heldigvis rom for den tvilen og usikkerheten.

Elendige målinger

Hareide ønsket at KrF skulle søke regjeringsmakt med Arbeiderpartiet og Senterpartiet, men Ropstad og et knappest mulig flertall tok partiet inn i Erna-regjeringen med Fremskrittspartiet.

Det siste halve året har kanskje vært det tyngste i partiets historie, og Ropstad tar over et parti som aldri har gjort det dårligere på målingene.

De siste seks månedene har KrF vært under sperregrensen på snittet av målingene. I går fikk KrF 3,9 prosent på Dagbladets ferske måling.

Bondevik: - Mange ønsket Hareide

Tidligere partileder og statsminister Kjell Magne Bondevik sier til Dagbladet at mange av dem som var enige med Ropstad i retningsvalget til partiet ønsket at Hareide skulle fortsette.

- Mange som ønsket at KrF skulle gå inn i regjeringen til Erna Solberg ønsket at Hareide skulle fortsette. Jeg tror også Kjell Ingolf kunne tenkt seg å ta over på en annen måte og på et annet tidspunkt, sier Bondevik til Dagbladet.

Bondevik roser også Hareides opptreden i overgangsperioden i partiet.

- Jeg tror det er en ærlig og oppriktig takknemlighet overfor Hareide i partiet, også for måten han taklet sin egen avgang. Det var eksemplarisk, demokratisk og med respekt for flertallet. Han står igjen som en hedersmann, langt ut over partiets rekker, sier Bondevik.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer