Kjell Ingolf Ropstad spurt om å bli KrF-leder

KrF-nestleder Kjell Ingolf Ropstad har fått spørsmål fra valgkomiteen om å bli ny partileder.

NY LEDER: Kjell Ingolf Ropstad er omsider spurt om å bli ny KrF-leder etter Knut Arild Hareide. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
NY LEDER: Kjell Ingolf Ropstad er omsider spurt om å bli ny KrF-leder etter Knut Arild Hareide. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg har gitt beskjed til valgkomiteen at jeg er villig til å påta meg den oppgaven partiet skulle be meg om. Jeg gleder meg uansett til å få realisert KrFs gode politikk og være en del av teamet som bygger partiet fremover, sier barne- og familieminister Ropstad til NTB.

Valgkomiteens innstilling til ny partiledelse blir trolig lagt fram ved 12-tiden tirsdag, ifølge statssekretær Julian Thomas Farner Clavert.

Evje-politikeren har vært i KrF-ledelsen siden 2017. Han markerte seg i fjor høst som den tydeligste motstanderen av Hareides ønske om å samarbeide med venstresida. Da Hareide tapte maktkampen, var det ventet at Ropstad ville overta tømmene i partiet.

Konstituert partileder Olaug Bollestad, som var 1. nestleder da Hareide gikk av, har gjort det klart at hun ikke ønsker å bli ny partileder.

Ny KrF-ledelse skal velges på partiets landsmøte 26.- 28. april i Stavanger.

Ropstad var KrFs finanspolitiske talsperson fram til han gikk inn i regjering i januar i år.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer