Kjell kjøpte superbillig

SÄFFLE (Dagbladet): Kjell Skulbru (under 67) falt pladask for den billige leiligheten i Säffle i Sverige. Derfor kjøpte han like godt to - for en tidel av norske boligpriser!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På lik linje med over to hundre nordmenn, har han kjøpt billig svensk i den lille byen ved innsjøen Vänern.

- Jeg driver i hotellbransjen, så jeg trenger litt plass, skrøner Skulbru. Hotelleieren fra Horten har grunn til å være fornøyd.

Få kan stille opp med billigere bolighandel:

Han kjøpte to naboleiligheter i ei boligblokk og slo ut en vegg mellom de to leilighetene i opphøyet førsteetasje. Det ble 150 kvadratmeter og seks rom til 225 000 kroner.

Må pusses opp

- «Värmland du sköna», heter det jo i sangen. Jeg har alltid vært skeptisk til svensker, men nå har jeg skiftet syn. Vi har en svensk hovmester på hotellet vårt. Nå skal jeg slutte å mobbe han, lover Skulbru, med glimt i øyet.

Leilighetene har riktignok oppussingsbehov. Sine første solglimt så de på 70-tallet.

- Jeg regner med å bruke rundt 30000 kroner på oppussing. Nå skal jeg fram med malerkosten og sparkelen, sprudler han.

Over to hundre nordmenn har i løpet av de fem siste åra kjøpt bosted i den idylliske småbyen. Nabobyen er Åmål, som fikk heltestatus etter at filmen «Fucking Åmål» surret rundt på norske bygdekinoer for få år siden.

- Vi ønsker nordmenn velkommen til Säffle! Det er positivt for oss å ha nordmenn boende her. Det har også handelsstanden merket. Nå håper vi på at enda flere nordmenn vil flytte hit, sier ordfører Halvar Petterson i Säffle kommune.

«Norgeshelg»

For å vise hvor mye kommunen setter pris på nysvenskene, arrangerte byen norgeshelg forrige helg.

Da viste enda flere nordmenn sin interesse for å kjøpe leiligheter. For mellom 75 000 og 125 000 kroner får de en en- til fireroms leilighet.

- Bare i løpet av denne helga har vi solgt fem leiligheter til nordmenn, sier norske Frøydis Nordahl, selger i Svensk Fritid.

I løpet av lørdagen hadde hun to puljer med visninger i nabolaget til Kjell Skulbru.

<B>PRISKUPP:</B> Kjell Skulbru fra Horten fikk to leiligheter for 225.000 norske kroner, rett over svenskegrensa.