Kjell L. Brevik fortsetter som generalsekretær

Sentralstyret trekker seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): På pressekonferansen klokken 17.35 kunngjorde Redningsselskapet at styret går av. Det vil imidlertid fungere frem til ekstraordinært styremøte 14.januar 2006.

Avtroppende president Magnus Stangeland slår fast at Redningsselskapet jobber med å finne en annen løsning for den suspenderte generalsekretæren Monica Kristensen Solås. Suspensjonen av omstridte Kristensen Solås løper egentlig ut i dag, men på spørsmål om hun er velkommen på Redningsselskapets kontorer på Høvik, svarer Stangeland slik:

- Hun har sitt hjemmekontor, og er fritatt fra arbeidsplikt på Høvik. Brevik er generalsekretær frem til 14.januar.

Stangeland ville ikke svare direkte på om Solås Krisensen er aktuell for en annen jobb i Redningsselskapet.

- Vi skal forsøke å arbeide frem en løsning til hennes beste.

Lettet over at saken er kommet videre

Han fortalte videre på pressekonferansen etter det syv timer lange ekstraordinære sentralstyremøtet i dag at han selv hadde ringt Kristensen Solås om styrets enstemmige beslutning.

- Hun ga inntrykk av overfor meg at hun er lettet over at saken er kommet et hakk videre.

Før dagens krisemøte var det åpenbart at styremedlemmene var åpne for å stille sine plasser til disposisjon. Det har vært et hardt år med mange konflikter i organisasjonen. I forrige uke ble generalsekretæren Monica Kristensen Solås suspendert for å ha overvåket de ansattes e-post .

 FORTSETTER:  Kjell L. Brevik skal fortsette som fungerende generalsekretær frem til over nyttår. Foto: Scanpix
FORTSETTER: Kjell L. Brevik skal fortsette som fungerende generalsekretær frem til over nyttår. Foto: Scanpix Vis mer

Utfallet av dagens møte er i samsvar med ønsket fra Redningsselskapets landsråd, hvor det store flertallet av lokallagene hadde lagt fram mistillitsforslag mot både generalsekretæren og styret.

Synkende tillit

Beslutningene som ble tatt i dag er ikke minst avgjørende for Redningsselskapets omdømme og tillit. Redningsselskapet har falt fra tredje- til syvendeplass på MMIs tillitsmåling for norske humanitære organisasjoner, skriver  Aftenposten.no

<B> STORM RUNDT SOLÅS:</B> Solås ble suspendert fra stillingen som generalsekretær i forrige uke.