Kjell Magne superstar!

GRIMSTAD (Dagbladet): Kjell Magne Bondevik skrev autografer som en popstjerne og var det store midtpunktet på gårsdagens vekkelsesmøte i Grimstad. Selv gikk han fra møtet med forsterket åndelig styrke, sa han til Dagbladet etterpå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bondevik talte selv til forsamlingen på drøyt 800 sjeler. Tilstrømningen var så stor at mange måtte avvises ved døra.

- Det er godt å trene til vi kommer til himmelen. Der skal jo folk være sammen på tvers av de ulike trossamfunnene, var Bondeviks budskap til vekkelsesmøtet.

Han fortsatte like godt med å gi et kraftig spark til de sneversynte:

- Til og med i vår lutherske kirke er det noen som tror at himmelen bare er for lutheranere. Der tror jeg de tar feil. Også den frie lutherske forsamling må innse at i himmelen blir det plass til en god del andre også, prekte Bondevik.

Vind i seilene

For lenge siden hadde Bondevik lovet sin Grimstad-bosatte sønn Bjørn at han skulle gjeste Betania-menigheten. Skjebnen ville at tidspunktet falt sammen med en av de største vekkelsesbølgene i Grimstad siden krigen. De såkalte Fellesmøtene fikk derfor ekstra vind i seilene da Bondevik dukket opp og formidlet det evangeliske budskapet.

Bondevik ble i oppveksten godt kjent med bedehuskulturen i regi av Vestlandske Indremisjon. I Grimstad fører hans sønn tradisjonen videre med sitt brennende engasjement i frikirkemenigheten.

Sterkt møte

Etter møtet påsto statsministeren at han hadde kjent vekkelseslufta i storsalen hos Betania-menigheten.

Han roste budskapet i vekkelsespredikant Steinar Harilas tale :

- Han pekte på at det er viktig å se på mulighetene - og ikke bare problemene, sa Bondevik.

- Men jeg tolket ham ikke politisk. Det gjaldt nok bare livet og det åndelige planet, la Bondevik kjapt til.

Både Bondevik og predikanten talte med utgangspunkt i Jesu møte med den samaritanske kvinnen som levde et langt fra gudfryktig liv.

- Jeg ville fortelle at vi skal være forsiktige med fordømmelser, sa Bondevik etterpå.

På talerstolen gjorde Bondevik et nummer av at Jesus var trøtt av vandringen da han kom til Jakobs brønn og ba kvinnen om vann.

- Det viser at Jesus var et menneske som oss: Han kunne bli trøtt, understreket Bondevik.

De færreste tvilte vel på at Bondevik sa dette uten at det var en påminnelse om at han selv kastet inn håndkleet og lot seg sykemelde da påkjenningene i statsministerjobben ble for store.

STJAL TEKSTEN: Vekkelsespredikant Steinar Harila beskyldte Bondevik for å stjele bibelteksten han selv skulle tale over.