Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kjell med milliongjeld

Kjell Olsen fra Arendal oppdaget at navnebroren Kjell Olsen fra Østlandet har tatt pant i huset hans for 4 millioner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er

Agderposten som skriver om den uheldige arendalsmannen Kjell Olsen. Olsen, som bor på Bjorbekk utenfor Arendal, fikk nylig brev fra Oslo-selskapet Lindorff. I brevet ble Olsen informert om at det var tatt pant i huset hans.

- Et sjokk

Olsen beskriver det som et sjokk å oppdage at han hefter for 4 020 000 kroner, og legger noe forbauset til at han ikke tror at namsmannen hadde godtatt den skyhøye panten hvis han hadde sett huset i virkeligheten.

- Det forundrer meg at det går an å få tinglyst en historie på fire millioner på en person som ikke eier eiendommen, sier den ulykkelige arendalsmannen til Agderposten.

Det er ikke første gang at Kjell Olsen fra Arendal har fått beskjed om at han skylder penger uten at han har gjort noe galt. Olsen har nemlig en navnebror på Østlandet som ikke er like flink til å holde sin sti ren. Navnebroren er dessuten født på samme dag og har et personnummer som likner på personnummeret til Kjell Olsen i Arendal.

Allerede i 1970 fikk arbeidsgiveren beskjed om påleggstrekk fra lønna fordi Olsen ikke hadde betalt en bot. Men boten tilhørte navnebroren på Østlandet. Utover 90-tallet har det strømmet på med inkassokrav og heftelser.

- Kona har sagt at jeg må bytte navn, sier Olsen tørt til Agderposten.

Forbrukerrådet, Datatilsynet og Kredittilsynet har blitt kontaktet av sørlendingen. De forskjellige tilsynene har blant annet sagt at så lenge det bare brukes navn og fødselsdato i stedet for hele fødselsnummeret, kan det oppstå slike feil.

- Ikke med vilje

Når Kjell Olsen på Østlandet søker om kreditt, får Kjell Olsen på Sørlandet sin økonomi endevendt. Siden han har orden i sakene, får navnebroren både lån og kreditt.

Regningene havner på Bjorbekk.

- Hele tiden er det jeg som må bevise min uskyld, sier en fortvilet Olsen til Agderposten.

I formiddag ble han mottatt av sorenskriveren og fikk hjelp til å få slettet de fire millionene som er registrert på ham hos Lindorff. Det viser seg at namsmannen har koblet personopplysninger om Kjell Olsen på Østlandet til eiendsomsopplysninger om Kjell Olsen på Bjorbekk.

- Er du sint på navnebroren din?

- Jeg har ingen grunn til det, jeg mistenker ham ikke for å gjøre det bevisst. Jeg er sinna på inkassoselskapene, der feilen blir gjort, sier Olsen til Dagbladet.no.

- Jeg har ikke lidd økonomisk tap, men det har jo krevd litt arbeid, da. Jeg vil lettvintheten til livs, sier sørlendingen.

Kjell Olsen på Bjorbekk har ikke ønsket kontakt med Kjell Olsen på Østlandet. Navnebroren har i siste likning oppgitt bostedsadresse i Oslo, men har skattet til en annen kommune. Dagbladet.no har prøvd å få tak i ham, men uten å lykkes.

Minst 1600 personer i Norge heter Kjell Olsen, ifølge skatteregisteret.

RYDDER OPP: Kjell Olsen har hatt nok å gjøre med å rydde opp etter Kjell Olsen. Foto: STEIN HARALD ØIGÅRD/AGDERPOSTEN
Hele Norges coronakart