Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kjell-Vidar (36) mistet jobben og krasja bilen. Så brant huset ned

Nå takker han katten Lille-Kjell (1) for at han lever.

VEKKET AV KATTEN: Kjell-Vidar Olsen (36) fra Kirkenes er overbevist om at katten Lille-Kjell (1) reddet livet hans da huset startet å brenne natt til onsdag denne uka. Foto: Privat
VEKKET AV KATTEN: Kjell-Vidar Olsen (36) fra Kirkenes er overbevist om at katten Lille-Kjell (1) reddet livet hans da huset startet å brenne natt til onsdag denne uka. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Natt til onsdag denne uka brant huset til Kjell-Vidar Olsen (36) i Kirkenes. Både iFinnmark og Nordlys omtalte saken.

Tobarnsfaren Kjell-Vidar var alene i huset denne natta. Bare han og katten Lille-Kjell (1) var hjemme.

Vekket av pus Utpå kvelden gikk 36-åringen og la seg på soverommet i andre etasje, og som vanlig fikk Lille-Kjell bli med opp på rommet. Ute var det bitende kaldt - minus 32 grader, forteller Kjell-Vidar.

- På natta ble jeg vekket av katten. Han hoppet opp og ned fra senga og hylte og skrek. Han har aldri oppført seg sånn tidligere, sier Kjell-Vidar til Dagbladet.

Lille-Kjell pleier vanligvis å sove rolig hele natta, forteller 36-åringen.

- Men da han vekket meg merket jeg at det lukta rart i huset, og så hørte jeg røykvarslerne, sier Kjell-Vidar.

Hoppet ut Han stod opp og åpna soveromsdøra, men der slo tjukk røyk mot ham.

- Så da dro jeg på meg noen klær, kasta mobilen ut gjennom vinduet, tok katten under armen og hoppet etter, sier Kjell-Vidar.

Fra soverommet og ned til bakken er det anslagsvis tre meter, men på grunn av mye snø kom både Kjell-Vidar og Lille-Kjell seg uskadd ned. Mer utfordrende var det imidlertid med temperaturen som møtte dem der ute.

- Det ble en kald fornøyelse, sier Kjell-Vidar.

Overtent Han fant en gammel arbeidsjakke i garasjen, satte seg i bilen og kjørte. Samtidig ringte han 110-sentralen og innen et knapt kvarter var brannbilen på stedet. Men huset stod ikke til å redde.

Finnmark politidistrikt fikk melding om brannen i 02.15-tida. Da var boligen overtent, sier operasjonsleder Torfinn Halvari til iFinnmark.

- Han ble vekket av katta si, som merket brannen. Så han tok katta med seg, og kom seg ut gjennom et vindu i andre etasje, fortsetter operasjonslederen.

- Han reddet livet mitt Nå bor Kjell-Vidar hos kjæresten sin, og forsikringsselskapet har allerede ordnet det slik at han kan få kjøpe seg noen nye klær. Han roser selskapet for rask hjelp.

Brannårsaken er fortsatt ukjent.

- Men det som er sikkert er at jeg neppe hadde snakket med noen i dag om ikke Lille-Kjell hadde vekket meg den natta. Han reddet livet mitt, sier 36-åringen.

Mistet jobb og bil Dette er imidlertid ikke den første dose uflaks Kjell-Vidar har opplevd de siste månedene. I høst mistet han både jobben og den splitter nye bilen han hadde kjøpt.

HYLTE OG SKREK: - På natta ble jeg vekket av katten. Han hoppet opp og ned fra senga og hylte og skrek. Han har aldri oppført seg sånn tidligere, sier Kjell-Vidar. Foto: Privat
HYLTE OG SKREK: - På natta ble jeg vekket av katten. Han hoppet opp og ned fra senga og hylte og skrek. Han har aldri oppført seg sånn tidligere, sier Kjell-Vidar. Foto: Privat Vis mer

- Jeg var forberedt på det med jobben, og planlegger nå å kjøpe meg en fiskebåt og starte opp som fisker. Men bilen var det verre med. Det var en ny  Porsche, og bare én dag etter at jeg hadde kjøpt den, kjørte jeg på to reinsdyr og knuste hele fronten, sier han.

Bilen stod på verksted i én måned etter det, forteller han.

Men så humrer han litt, før han tilføyer.

- Jeg kan da ikke grave meg ned. Jeg har mistet alt jeg eier, men jeg har livet i behold. Og nå må da kvota med uflaks være brukt opp - og jeg vinner nok helt sikkert snart i Lotto.

KRASJA BILEN: Kjell-Vidar Olsen (36) har hatt uflaks før. I høst ødela han hele fronten på den nye bilen sin, etter at han krasjet med to reinsdyr. Nå mener han at hans dose uflaks er brukt opp. Foto: Privat
KRASJA BILEN: Kjell-Vidar Olsen (36) har hatt uflaks før. I høst ødela han hele fronten på den nye bilen sin, etter at han krasjet med to reinsdyr. Nå mener han at hans dose uflaks er brukt opp. Foto: Privat Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media