Ruinerwold

- Kjellerfamilien trodde dagslys var farlig

Flere av søsknene skal etter ni år i isolasjon ha utviklet sitt eget språk, og trodde dagslys var farlig.

RUINERWOLD: Gården er omgitt av skog på tre sider og er skjermet av et gjerde og en hekk, slik at innsyn utenfra er vanskelig. Foto: REUTERS / Piroschka van de Wouw / NTB scanpix
RUINERWOLD: Gården er omgitt av skog på tre sider og er skjermet av et gjerde og en hekk, slik at innsyn utenfra er vanskelig. Foto: REUTERS / Piroschka van de Wouw / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

BERLIN (Dagbladet): En uflidd og skjeggete mann dukket for et par uker siden opp på kneipa «De Kastelie» i småbyen Ruinerwold, som ligger øst i Nederland, bare 50 kilometer fra den tyske grensa. Flere andre var til stede da 25-åringen fortalte at han ikke hadde vært hos frisør på ni år. De la merke til at han hadde en veldig enkel – nesten «barnslig» - måte å ordlegge seg på.

Gjester som overhørte en samtale mellom 25-åringen og kneipeverten, skal ha spurt om det var snakk om en slags sekt. De forteller i oe24 at 25-åringen ikke skjønte spørsmålet, fordi han ikke ante hva en «sekt» er. Men han var ellers opptatt av å advare de andre gjestene om at dagslys er farlig for mennesker.

Ringte politiet

Søndag ettermiddag dukket den unge mannen opp igjen, like før stengetid. Han bestilte fem øl, som han drakk raskt. 25-åringen fortalte da at ei søster, en bror og han selv ble holdt som fanger på et småbruk like utenfor sentrum av den lille byen med 2800 innbyggere.

Dagen etterpå ringte kneipeverten til politiet og fortalte hva han hadde sett og hørt. Samme dag rykket ordensmakten inn med en større styrke, som ransaket eiendommen hvor også en 58 år gammel østerriker ble pågrepet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer