KRIGEN I SYRIA:

«Kjemisk angrep» i Syria skaper internasjonalt raseri

Scenene der barn og voksne ligger på bakken og hiver etter pusten sjokkerer en hel verden. I dag går saken i FN. Vi advarer om sterke bilder.

SVÆRT DØDELIG: FN kaller inn til hastemøte og ønsker ny resolusjon etter angrepet, og USA holder Assad ansvarlig. Se de hjerteskjærende scenene fra Idlib-provinsen i Syria, like etter at angrepet fant sted 4. april. Video: CNN / haam News Network, Qasioun News Agency, Syria Civil Defense, SMART Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I går tidlig startet Twitter-meldingene: Bilder og videoer av barn og voksne som ligger nærmest paralysert på bakken. «Kjemisk angrep», ropes det fra Syria.

De fortviler. Vet at de har bedt verden straffe og stoppe Assad-regimet etter at det ble påvist at de brukte internasjonale forbudte kjemiske våpen i Ghouta, like utenfor Damaskus i 2013. Ikke noe ble gjort da.

20 barn drept

En hel verden har latt seg sjokkere over bildene og videoene som strømmer ut fra den opprørskontrollerte Idlib-provinsen. Over 70 personer meldes drept, inkludert 20 barn. Mer enn 500 personer er skadd.

I dag skal FNs sikkerhetsråd holde krisesamtaler etter påstandene om at et kjemisk angrep fant sted i den syriske Khan Sheikhoun, sør for Idlib i går.

Skylder på hverandre

Talspersoner for Bashar al-Assad og hans regime benekter at de står bak det mulig kjemiske angrepet. Russlands forsvarsdepartement sier at et syrisk flyangrep angrep en opprørskontrollert bygning, og at opprørerne hadde kjemiske våpen lagret der.

Russernes informasjon synes å stemme med hva syriske militærkilder sa i går: At det hadde vært en eksplosjon i hva de kalte en kjemisk våpenfabrikk som ble drevet av opprørerne, i Khan Sheikhoun, ifølge BBC.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer