- Kjemisk renset for politibakgrunn

Forbundsleder Arne Johannessen sier at det er stor mangel på politifaglig kompetanse i politiets toppledelse.

MANGLER OPERATIV ERFARING: Politimestrene Sissel Hammer og Anstein Gjengedal og tidligere politidirektør Ingelin Killengreen er alle jurister av utdanning. Nåværende politidirektør Øystein Mæland har bakgrunn som psykiater og politiker. Fotomontasje: Dagbladets arkiv
MANGLER OPERATIV ERFARING: Politimestrene Sissel Hammer og Anstein Gjengedal og tidligere politidirektør Ingelin Killengreen er alle jurister av utdanning. Nåværende politidirektør Øystein Mæland har bakgrunn som psykiater og politiker. Fotomontasje: Dagbladets arkiv Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN/OSLO (Dagbladet): Ingelin Killengreen var politidirektør i Politidirektoratet fra 2000 til februar 2011 da hun ble utnevnt til departementsråd i Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet. Killengreen er jurist av utdannelse har ingen politifaglig tjenestemannserfaring.

Arvtakeren Øystein Mæland, som etter kort tid i politidirektørstolen fikk Anders Behring Breiviks grufulle terrorhandlinger i fanget, har bakgrunn som psykiater og politiker.

Politimester Anstein Gjengedal i Oslo politidistrikt og politimester Sissel Hammer i Nordre Buskerud politidistrikt er begge jurister uten tjenestemannserfaring. Deres distrikter får hard medfart i 22.juli-kommisjonens rapport.

Kritisk Forbundsleder Arne Johannessen sier at det er stor mangel på politifaglig kompetanse i toppledelsen og i rådgiverkorpset til politimestrene i Norge.

- Vi har lenge vært misunnelige på Forsvaret som har valgt en fagtung toppledelse. Vi ser også i mange andre land at politifaglig bakgrunn har en helt annen prioritering enn i Norge. Jeg kan nevne at de i England er svært dyktige til å bygge opp polititjenestemenn i ledelse, sier Arne Johannessen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer