- Kjempe-eksplosjon forårsaket av HB-apparat

Hus løftet av grunnmuren og vinduer blåst ut. Mann hardt skadd i Kaldfjord på Kvaløya i Tromsø.

EKSPLOSJON: En mann i 30-åra er hardt skadd etter en eksplosjon i boligen i Kaldfjord på Kvaløya i Tromsø. Foto: Jørn Normann Pedersen/Nordlys
EKSPLOSJON: En mann i 30-åra er hardt skadd etter en eksplosjon i boligen i Kaldfjord på Kvaløya i Tromsø. Foto: Jørn Normann Pedersen/NordlysVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Alle nødetater er sendt til Innelvvegen i Kaldfjord på Kvaløya i Tromsø etter melding om en eksplosjon ved en bolig der, skriver Nordlys.no.

Klokka 11.30 melder Troms politidistrikt at eksplosjonen trolig er forårsaket av et hjemmebrenningsapparat.

- Det kan se ut som om hjemmebrenning er årsaken. Vi har funnet deler av et hjemmebrenningsapparat på stedet, sier operasjonsleder Steinar Gudmundsen i Troms politidistrikt til Dagbladet.

Hardt skadd Politiet opplyser at en mann i 30-åra er hardt skadd. Videre opplyses det om at huset er løftet av grunnmuren og vinduer er blåst ut.

Den ene veggen i huset er også blåst ut, skriver Nordlys. Politiet avventer nå utlufting før det kan gjøres undersøkelser på åstedet.

I utgangspunktet tror politiet at eksplosjonen skal ha skjedd i kjelleretasjen.

- Smell og skrik Nordlys har snakket med et vitne i nabolaget.

- Jeg hørte et smell og deretter et skrik. Deretter kom det røyk ut fra baksiden av huset, forteller Vigdis Karlsen som bor tre, fire hundre meter unna.

Hun har også snakket med en av de nærmeste naboene.

- De forteller at hele huset deres ristet da eksplosjonen kom, sier hun til Nordlys.

Den skadde er sendt til Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) med brannskader. Han kom seg ut av huset for egen maskin etter eksplosjonen.

Fire personer er registrert bosatt på adressen, men bare den skadde skal ha oppholdt seg i boligen da det eksploderte.