Kjempebikkja George brukt i nordkoreansk stikk mot USA

Sammenliknet amerikanske hunders livsstil med situasjonen til landets hjemløse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Perioden februar 2010 til september 2012 var i sannhet en storhetsperiode for kjempehunden George.

Med sine solide 110 kilo og en skulderhøyde på 109 centimeter var grand danoisen verdens største hund, ifølge Guiness rekordbok.

Hundekritikk mot USA Nå er det avdøde kjæledyret dyttet ned av tronen, men det betyr ikke at George er glemt.

I et program på den nordkoreanske statskanalen KCTV, publisert på nettet for seks dager siden, blir hunden brukt som et eksempel på urettferdige forhold i USA.

Ifølge britiske The Guardian beskriver kommentator Lee Chung-song en utvikling der milliardærer kjøper hundebånd til 15 000 dollar og betaler for opphold på hundehoteller med spa, samtidig som fattige mennesker bor i esker.

I 2014 målte FN USA til å være det i-landet med fjerde størst forskjell mellom fattig og rik. Dermed kan de nordkoreanske journalistene ha hatt et poeng når de pekte på økende økonomisk ulikhet i landet.

- Feilaktig bruk av bilder Når det gjelder Riley, en betydelig mindre hund som også ble brukt som et eksempel i programmet, ser de likevel ut til å ha tatt spøken litt for bokstavelig.

Riley ble verdensberømt i 2010 etter at eierne delte et bilde av en hunden foran et fullt dekket bord med tilhørende bursdagskake.

Om den glisende bikkja fikk en bit av kaka er heller tvilsomt, noe som har ført til at KCTV har fått kritikk for å bruke bildet i en feilaktig kontekst.

- Dette feilaktig brukte viser nordkoreanske tv-produsenters vanskeligheter med å bruke relevante bilder i programmet deres. Jeg har hørt at de har gjort slike feil før, men dette er den første gangen jeg har sett det på nettet, sier professor Kim Heung-Kwang, en tidligere avhopper fra Nord-Korea, til The Guardian.

 BLE BRUKT I KRITIKK: Med sine 110 kilo var hunden George verdens største hund i to år. Foto: Eduardo Munoz / Reuters / NTB Scanpix
BLE BRUKT I KRITIKK: Med sine 110 kilo var hunden George verdens største hund i to år. Foto: Eduardo Munoz / Reuters / NTB Scanpix Vis mer