Kjempeblekksprut angrep jordomseilere

Da kapteinen kikket akter på båten, så han to kjempefangarmer på roret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En kjempeblekksprut angrep sist helg en fransk båt som deltar i en seilas jorda rundt. Blekkspruten slo armene rundt skroget på båten utenfor kysten av Bretagne, meldte BBC torsdag.

Dyret hadde kanskje lest «En Verdensomseiling Under Havet», for det var under kappseilasen om det gjeve Jules Verne-trofeet at blekkspruten slo til. Båten befant seg da utenfor Madeira, het det på den britiske rikskringkastingens nettsider.

- Jeg så en fangarm gjennom et kuøye. Den var tykkere enn beinet mitt, og den dro veldig hardt i båten, fortalte Olivier de Kersauson, den franske seilerveteranen som er skipper om bord. To andre fangarmer blokkerte roret, tilføyer han.

Skipperen ga ordre om at mannskapet skulle reve seilene, slik at båten tapte fart, og da slapp blekkspruten taket.

- Vi hadde ingen våpen vi kunne bruke mot dyret, vi kunne ikke godt angripe den med brevkniven vi har om bord, sier de Kersauson.

For få dager siden gikk en annen kjempeblekksprut i trålen til skotske fiskere som drev fangst i Nordsjøen. Dyret, som var 3,15 meter langt, overlevde ikke turen opp til overflaten, men levningene vil bli stilt ut ved det britiske nasjonalakvariet i Devon i Sørvest-England.

(NTB)

DJEVELFISK:</B> Slik ser kjempeblekkspruten ut i Milo Winters illustrasjon av Jules Vernes' bok "20 000 Leagues Under The Sea".