Kjempeblokade på onsdag

Opp mot 10.000 lastebiler vil blokkere godsterminaler, grenseoverganger og godtransport på veistrekninger over hele landet et helt døgn når Norges Lastebileier-Forbund (NLF) går til storaksjon klokka 6 onsdag morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi vil forsøke unngå at folk på egen hånd går i gang med aksjoner, sier administrerende direktør Gunnar Apeland i NLF til NTB, med klar referanse til den siste ukas aksjoner i regi av lastebileier Knut Enger.

Han avviser likevel at aksjonen onsdag er et forsøk på å ta tilbake initiativet i lastebilprotesten mot dieselavgiften.

- Vi hadde forbundsstyremøte i helgen og der ble de videre planene lagt. Medlemmene våre er livredde for arbeidsplassene sin, sier han.

Apeland regner med at de aller fleste lastebileierne i forbundet stiller opp onsdag.

- I så fall kan det bety så mange som 10.000 biler, sier Apeland.

Lastebileierne i Oslo har lovet politimester Ingelin Killengreen å avblåse alle planlagte blokader i Oslo. Men det kan bli aktuelt med andre aksjonsformer.

Etter et møte mellom lastebileierne med aksjonsgeneral Knut Enger i spissen, har aksjonistene lovet å stanse blokadene av innfartsveiene til Oslo, skriver Nettavisen.

Politimester Ingelin Killengreen sier at hun anser nye blokader som ulovlige.

Men nå i ettermiddag møtes lastebileierne i Oslo for å diskutere videre aksjonsformer. Et av alternativene er å stanse all godstrafikk ved svenskegrensa.

- Vi vurderer å stoppe all godstrafikk ved grensen, men vi vil i så fall slippe privatbiler og busser igjennom, sier Enger. Beslutningen vil bli tatt på møtet mellom Enger og ni andre eiere, som til sammen har 450 lastebiler.

Her kan du se video fra dagens aksjon.