Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kjempebølge smadret småbåter på spansk ferieøy

Flere meter høy bølge ødela havn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Like før kl ni i går kveld ble havnebyen Ciutadella, som ligger på den spanske ferieøya Menorca, rammet av en kjempebølge, skriver den lokale pressen.

Kjempebølgen, som kalles «rissaga» lokalt, knuste havnen i feriebyen. Minst 25 båter ble ødelagt og 100 skadet, og flere boliger langs havnen ble stående under vann.

Det er ikke første gang Ciutadella opplever en slik bølge, men det er den største på 20 år. Det er utformingen av bukten, som fører inn til havnebyen, som gjør at fenomenet slår til regelmessig ved Ciutadella.

Ingen mennesker skal ha kommet til skade, takket være lokalbefolkningens kjennskap til fenomenet. Observasjoner av blant annet vannstanden i forkant av kjempebølgen, gjorde også sitt til at det ikke var folk i nærheten.

En kjempebølge av denne typen oppstår når havet trekker seg raskt tilbake og etterlater tørr havbunn, for så å komme tilbake i form av en kjempebølge.

ENORME KREFTER: En kjempebølge rullet inn over havnebyen Ciutadella Foto: SCANPIX (illustrasjonsbilde)
ENORME KREFTER: En kjempebølge rullet inn over havnebyen Ciutadella Foto: SCANPIX (illustrasjonsbilde) Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling