Kjempediamant funnet i Afrika

En diamant på 910 karat er funnet i Lesotho. Verdien skal være omkring 315 millioner kroner.

GIGANT: Diamanten måler 910 karat. Foto: AFP / GEM DIAMONDS
GIGANT: Diamanten måler 910 karat. Foto: AFP / GEM DIAMONDSVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Diamanten ble gravd fram i en gruve i Letseng i Lesotho, sør i Afrika, og den hevdes å være av eksepsjonell kvalitet.

- Diamanten er den største som er funnet i Letseng, og den er trolig den femte største av den kvaliteten som noensinne er funnet, opplyser selskapet Gem Diamonds Limited i en pressemelding mandag.

Funnet fikk også innvirkning på Gem Diamonds på børsen mandag. Ifølge Financial Times steg selskapets aksjekurs med 15 prosent som følge av funnet.

I september ble en uslipt diamant fra Botswana solgt for 53 millioner dollar. Den var da regnet for å være den største uslipte diamanten som var funnet på hundre år.

Financial Times skriver at man basert på tidligere diamantsalg kan forvente en salgsverdi på 40 millioner dollar, eller 315 millioner kroner, for det ferske funnet.

En av verdens største til tross, diamanten er liten sammenlignet med historiens største funn. Diamanten med navnet Cullinan veide 3106 karat og ble funnet nær Pretoria i Sør-Afrika i 1905. Den ble senere delt i fire mindre diamanter, og den største av disse er i dag en del av de britiske kronjuvelene.

Den er stor, rosa og sjelden En diamant på 12,76 karat er funnet av gruveselskapet Rio Tinto i Australia Nå blir den kuttet, polert og klargjort for salg Rosa diamanter er svært sjeldne og prisen vil trolig ligge på .. Vis mer Vis mer