Kjempefall på Oslo Børs

- Det er frykt som styrer, sier analytiker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Oslo Børs falt som en stein da den åpnet klokka ni etter å ha vært stengt i går. Etter noen minutters omsetning hadde hovedindeksen falt 3,6 poeng, godt under 380 poeng.

Tunge selskaper som Statoil og Hydro har mye av «æren» for fallet. Begge falt nærmere 5 prosent, mens oljeselskapet DNO falt hele 8,5 prosent.

Fallet på Oslo-børsen skyldes for en stor del en kraftig nedgang på børsene i USA og Europa i går. Ifølge Hegnar Online var gårsdagen den verste børsdagen i Europa siden oktober 2002.

Hovedgrunnen er gårsdagens konsumprisindekstall fra USA, som viser en uventet høy prisstigning. Dette fører til frykt for høyere inflasjon blant investorene, som i sin tur kan forårsake enda høyere renter.

Meklersjef Ståle Bjørnstad i DnB NOR Markets sier overfor Dagens Næringsliv at han frykter fallet på den norske børsen kan bli enda større.

- Når det faller så mye ute på en kald 17. mai, er det klart det påvirker det norske markedet. Det er frykt som styrer, sier meklersjefen.

Nordsjøolje har falt kraftig i verdi på London-børsen og koster nå 68,9 dollar fatet.

I ellevetida tok indeksen på Oslo Børs seg noe opp og stabiliserte seg rett over 380-merket, men falt etter hvert igjen og ble mot slutten av dagen liggende mellom 373 og 374.

Foto: JEANETTE LANDFALD
Foto: JEANETTE LANDFALD Vis mer
FRYKTER YTTERLIGERE FALL: Ståle Bjørnstad, meklersjef i DnB NOR Markets.