Kjempefeil hos Microsoft

En sikkerhetsfeil i et av Microsofts viktigste programmer skapte panikk hos datagiganten i går. Feilen innebar blant annet at hemlige passord har ligget tilgjengelig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var i åtte-tida i går at en svensk kunde gjorde Microsoft oppmerksom på at hvem som helst kunne komme inn på web-serveren deres og gå inn i programmene som lager internettsidene. Hos Microsoft USA var aktiviteten allerede febrilsk på det tidspunktet.

Feilen innebærer blant annet at hemlige passord har ligget tilgjengelig for alle som har vært oppmerksom på feilen. Programmet heter Internet Information Server, og fins i titusenvis av servere over hele verden. Skandalen var på det nærmeste komplett.

- Det er vår plattform og ett viktig strategisk produkt, sier systemingeniør Michael Bohlin i Microsofts Internettgruppe i Sverige, til det svenske nyhetsbyrået TT.

Ifølge Bohlin går det an å løse problemet ved å oppdatere programmet. Microsoft vil sende ut beskjed til sine kunder via sine hjemmesider.

Feilen har sammenheng med en finesse som gjør at programmet fungerer bedre sammen med Mac-maskiner. Microsoft overså at finessen også var et alvorlig sikkerhetsproblem.

De som er hardest rammet er de som har brukt Internet Information Server med Microsofts operativsystem NT 4. Det er markedsført som sikrere enn Windows 95.

Ifølge Michael Bohlin har de som har passordene lagt på en egen webside ikke vært i faresonen.