Kjempefisken skaper tsunami-frykt i Japan

Sildekongen skal være en bærer av dårlige nyheter, ifølge japanske myter. Nå har flere av den skylt på land.

KATASTROFE-VARSEL? Ifølge japanske myter skal sildekongen være et tegn på at et jordskjelv er nært forestående. Foto: AFP
KATASTROFE-VARSEL? Ifølge japanske myter skal sildekongen være et tegn på at et jordskjelv er nært forestående. Foto: AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CNN skriver at mange japanere nå er urolige for at det skal slå en tsunami inn mot landet.

Grunnen er at fiskere skal ha fått en såkalt sildekonge i garnet denne fredagen, noe som gjør at fangsten av fisken er oppe i sju i tallet i år. Flere skal også ha blitt funnet på stranden. Fisken, som kan bli hele elleve meter lang, er normalt sjelden å se.

I Japan skal myten ha det til at sildekongen trekker til land i forkant av jordskjelv ute i havet. Ifølge South Asia Morning Post skal minst et dusin av fisken ha skylt i land i forkant av tsunamien som rammet landet i 2011, da nesten 20 000 mennesker omkom.

Ifølge både South Asia Morning Post og CNN skal flere japanere ha uttrykt sin uro via sosiale medier.

- Trenger ikke være bekymret

Forskerne avfeier derimot at dette er et tegn på en kommende katastrofe.

- Det finnes ingen vitenskapelige bevis på at fisken viser seg når et jordskjelv er på vei. Men vi kan ikke utelukke det helt heller. Det kan være at det er den globale oppvarmingen som gjør at de trekker mot land, av grunner vi ikke helt vet, sier Kazua Saiba til CNN.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer