TO METER: Den enorme kenguruen Roger, som ble verdenskjent for kreftene sine i 2015, er død. Foto: Kangaroo SanctuaryAlice Springs
TO METER: Den enorme kenguruen Roger, som ble verdenskjent for kreftene sine i 2015, er død. Foto: Kangaroo SanctuaryAlice SpringsVis mer

Kjempekenguruen Roger er død

Ble 12 år gammel.

For tre år siden ble kenguruen Roger verdensberømt for sin voldsomme størrelse og fysikk. Nå er han død, skriver reservatet han bodde i på sin facebookside.

Kenguruen ble reddet som barn etter at moren ble drept i en bilulykke. Han vokste derfor opp i et kengurureservat i Alice Springs i Australia.

Roger skulle vise seg å vokse lenge - han endte med å bli 89 kilo og over to meter høy. Reservatet kunngjorde Rogers død i helga, ifølge BBC.

- Dessverre har Roger gått bort på grunn av alderdom. Han levde et deilig, langt liv, og var elsket av millioner over hele verden. Vi vil alltid elske og savne deg, Roger <3, skriver reservatet på sin facebookside.

- Han var fremdeles en baby da jeg reddet ham fra morens lomme, etter at hun hadde blitt drept på motorveien, forteller Chris Barns til BBC.

Han satte igang reservatet for å oppdra Roger. Han ble etter hvert stedets alfahann, og hadde 12 koner. Nå er det mer enn 50 kenguruer der.

- I begynnelsen hadde vi et nært bånd, men han begynte å se på meg som konkurranse, og ville slåss med meg, forteller Barns.

Kjempekenguruen Roger er død

Roger fikk oppmerksomhet verden over da bilder av han som knuste en metallbøtte med bare muskler gikk viralt i 2015.

- Roger var så muskuløs som en kenguru kan bli, sier Barns, og forteller at selv om styrken og størrelsen ikke var helt uvanlig, plasserte de ham likevel et stykke fra andre mannlige kenguruer.

- Han har fått mye kjærlighet og oppmerksomhet siden han var på TV og klippene av ham gikk viralt. Nå som han er borte, får vi mye oppmerksomhet og har fått kondolanser fra folk over hele verden, forteller Barns.

På sine gamle dager slet Roger med gikt og svekket syn, men han likte pensjonisttilværelsen, ifølge Barns.

Kenguruer kan bli opptil 14 år gamle, men det er sjelden at det skjer når de lever i det fri.

- Livet er mye tøffere for en gammel kenguru. Når de blir syke, kommer dingoene, villhunder, til å angripe og spise dem, forteller han.

Roger ligger begravet på reservatet.

- Da er han alltid med oss, sier Barns.