Kjempekøer til polet

Om mulig enda lengre enn i går.

FLERE HUNDRE METER: Fra Grünerløkka, der køen går over Grünerbrua. Foto: Anders Stavseng / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BEKKESTUA/OSLO (Dagbladet): Også i dag er det stedvis svært lange køer til Vinmonopolet, etter alt å dømme i sammenheng med 17. mai-helga. Dagbladet får en rekke meldinger om at køene i dag om mulig er enda lengre enn i går, da polet satte omsetningsrekord for i år.

På Alexander Kiellands plass i Oslo er det ofte kø under pandemien, slik at køen slynger seg i flere runder i underetasjen og går ut på fortauet - men i dag går køen rundt kvartalet til baksiden av Circle K-stasjonen på stedet.

På Grünerløkka strekker køen seg fra polet i Markveien og over Grünerbrua ved Vulkan, flere hundre meter unna.

På Bekkestua i Bærum meldes det at køen er minst 200 meter lang. Zarko Pavlovic (62) Stabekk er blant dem som har tatt oppstilling; han forteller klokka 10.40 at han har ventet i 15-20 minutter.

- Vi skal besøk til noen venner i morgen, med champagne og sånn. Vi må jo hygge oss i disse tider, forklarer Pavlovic overfor Dagbladet.

GODT HUMØR: Zarko Pavlovic (62) bedyrer at han ikke pleier å handle på polet på lørdager. Foto: Trine Høklie Jonassen / Dagbladet
GODT HUMØR: Zarko Pavlovic (62) bedyrer at han ikke pleier å handle på polet på lørdager. Foto: Trine Høklie Jonassen / Dagbladet Vis mer

- Hvorfor valgte du å vente til siste sekund?

- Jeg har ikke noe godt svar. Det er så mye å gjøre på jobben, blant annet, sier 62-åringen lattermildt, og avviser at han pleier å gjøre polinnkjøp på lørdager.

- Jeg prøver å gjøre innkjøpene i uka, forteller han.

Polet åpnet klokka 10 og stenger klokka 16 i Oslo.

RUNDT KVARTALET: Fra Alexander Kiellands plass i Oslo. Foto: Anders Stavseng / Dagbladet
RUNDT KVARTALET: Fra Alexander Kiellands plass i Oslo. Foto: Anders Stavseng / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer