Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kjempekollisjon i Tsjekkia

116 biler i massekrasj.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 116 biler var involvert i en massekollisjon i Tsjekkia i går formiddag. Ulykken skjedde på motorveien D1 mellom Praha og Brno.

Utrolig nok var det bare 26 personer som ble skadd i ulykken. Seks av disse hadde alvorlige skader. Det var ifølge AP en snøstorm som var årsaken til kollisjonene.

Motorveien var stengt i begge retninger i mange timer etter ulykken. Myndighetene i Tsjekkia regner med at rundt 20 000 ble stående i køer.

I dag takker Tsjekkias statsminister Mirek Topolanek redningsmannskapene, skriver Ceske Noviny.

Han sa at redningsmannskapene på rekordtid klarte å rydde motorveien slik at den kunne åpnes igjen. Samtidig oppfordret han det tsjekkiske folk til å ta det roligere på veiene framover.

Dette kom fra en statsminister som selv fikk kritikk for at livvaktene hans drev villmannskjøring på veiene for kort tid siden. Topolek skulle på tenniskamp i Brno da livvakten som kjørte bilen satte opp farten litt over det som var lovlig.

Statsministeren mente den gang at det var helt greit og trygt å kjøre for fort på en relativt tom motorvei, og at livvaktene hans hadde lov til å sprenge fartsgrenser. Det eneste han beklaget var at bilen ikke hadde kjørt med blålys under kjøreturen, skriver den tsjekkiske avisen.

26 SKADD: Utrolig nok var det kun 26 personer som ble skadd under gårsdagens ulykke. Av de 26 hadde seks personer alvorlige skader. Foto: Reuters/Scanpix
26 SKADD: Utrolig nok var det kun 26 personer som ble skadd under gårsdagens ulykke. Av de 26 hadde seks personer alvorlige skader. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer
116 KRASJ: 116 biler braket sammen på motorveien mellom Praha og Brno i går.
SNØSTORM: Det var en snøstorm som er årsaken til massekollisjonen torsdag formiddag.
KAOS: Det var trafikkaos i flere timer etter ulykken. Flere tusen biler ble stående fast etter ulykken.
MANER TIL FORSIKTIGHET: Tsjekkias statsminister Mirek Topolanek vil at det tsjekkiske folk skal ta det penere på veien. Med unntak av ham selv og livvaktene hans.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media