GIGANT: Erik Axner var fredag med på å dra opp, på stang, en kveite som var 100,4 kg tung og 196 cm lang. Etter fotoseansen ble kveita sluppet ut i friheten i havet igjen. Foto: Jonathan Jansson / Nordic Sea Angling / NTB Scanpix
GIGANT: Erik Axner var fredag med på å dra opp, på stang, en kveite som var 100,4 kg tung og 196 cm lang. Etter fotoseansen ble kveita sluppet ut i friheten i havet igjen. Foto: Jonathan Jansson / Nordic Sea Angling / NTB Scanpix Vis mer

Kjempekveite tatt med dupp i Lofoten

Brukte 20 minutter på å få den opp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Midt i Nappstraumen i Lofoten beit kjempekveita på - og etter 20 minutters kamp måtte den gi tapt. Svenske Erik Axner mener 100,4 kilo på meitestang med dupp må være ny rekord.

Kveita målte 196 centimeter, ifølge NRK.

- Det er det mest utrolige jeg har opplevd. Jeg lurer på om dette kan være verdensrekord for kveite tatt med meitestang og dupp, sier svensken, som jobber som fiskeguide for Nordic Sea Angling i Nappstraumen i Lofoten.

Som agn brukte Axner sei. Kveita hogg til på 19 meters dyp, og det tok 20 minutter å dra den opp.

- Den var ikke bare stor, den var smart også. Den prøvde på alle mulige måter å komme seg av sirkelkroken, forteller Erik Axner.

Etter å ha blitt målt og veid, ble fisken sluppet ut igjen i Nappstraumen. Men det spørs om den biter på igjen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer