Kjempelønninger: LO-lederen tjener mer enn Erna

- I prinsippet på jobb hele døgnet.

TJENER GODT: LO-leder Gerd Kristiansen har høyere lønn enn statsministeren. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
TJENER GODT: LO-leder Gerd Kristiansen har høyere lønn enn statsministeren. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Millionlønn er normalen blant toppene i norsk fagbevegelse. LO-leder Gerd Kristiansen har samlet en høyere lønn enn statsminister Erna Solberg (H).

Det viser en kartlegging Dagens Næringsliv har gjort blant de største fagorganisasjonene her i landet.

Av de 20 organisasjonene med mer enn 30.000 medlemmer, er det 17 hvor den valgte lederen får mer enn én million kroner for vervet. Norske arbeidstakere tjener i snitt cirka 500.000 kroner.

Gerd Kristiansens lønn fra LO er 1,2 millioner kroner. Med ledervervet følger det imidlertid styreverv og når styrehonorarene legges til, kommer LO-lederens årlige inntekt opp i nesten 1,6 millioner kroner. Dermed tjener LO-lederen mer enn statsminister Erna Solberg (H), som har en lønn på 1.519.700 kroner i året.

I en epost til Dagens Næringsliv erkjenner Kristiansen at LO-ledelsen har godt betalt. Hun forklarer at LO-ledelsen i prinsippet er på jobb hele døgnet.

- Lønnsforskjellen reflekterer forskjeller i ansvar, men også arbeidsbyrde. Vi er i prinsippet på jobb hele døgnet, sier Kristiansen.

Samtidig forsikrer Kristiansen at moderate lønnsforskjeller er viktig for LO, og at hun og de andre i LOs ledelse derfor får justert sin lønn med den samme prosentvise lønnsveksten som ellers i samfunnet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.