Kjempepanda fødte tvillinger

Men bare en av de nyfødte får bli hos mamma.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjempepandaen Ying Ying har blitt mor til tvillinger, melder China Daily. Tvillingene er de første pandaene som har kommet til verden i år. Begivenheten fant sted i Wolong beskyttelses- og forskningssenter for kjempepandaer i det sydvestlige Kina.

- Fødselen tok tretten timer, men både mor og barn har det bra nå, sier Cao Qingyao, talsmann for den statlige skogadministrasjonen i Kina.

Bare den ene ungen får bli hos moren, ettersom pandaer vanligvis bare har melk til én av ungene. Den andre, som veier 141 gram, vil bli oppfostret av eksperter til den er gammel nok til å returnere til moren.

Ying Ying har allerede satt til verden åtte unger.

Dårlig forplantningsevne

Pandaer har ikke lett for å bli få avkom. Hunnene kan bare bli gravide en gang i året, og de går drektige i opp til 181 dager. Pandaer parer seg dessuten bare tre-fire dager i tidsrommet mellom mars og mai, i følge Xinhua. I Kina lever det 1.590 ville pandaer.

I fangenskap forekommer forplantningen enda sjeldnere, men i løpet av de siste årene har forskere ved Wolongsenteret løst dette problemet. Sekstien av de syttifire pandaene som har blitt født der, har overlevd.

Slik ser en nyfødt pandaunge ut: Alle foto: Scanpix
Slik ser en nyfødt pandaunge ut: Alle foto: Scanpix Vis mer
Litt eldre tvillinger:
Hos mamma: Denne pandaungen er heldig og får bli oppfostret av moren sin.
Forlatt av moren: Denne var ikke like heldig. Moren ville bare fostre opp tvillingen dens.
Slik vil ungene se ut når de er en måned gamle:
Nyfødte tvillinger: Disse er fra 2001. Det er ennå ikke publisert bilder av årets første tvillingpar.