Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kjempepopulær prinsesse var vert for Haakon og Mette-Marit

Hun er ugift, språkekspert - og kjempepopulær. Thailands kronprinsesse Maha Charkri Sirindhorn går for å være kong Bhumibols øyensten. I dag inviterte hun det norske kronprinsparet på luksus-middag i Hua Hin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BANGKOK (Dagbladet.no): Charkri Sirindhorn (49) er sin bror, kronprins Vajiralongkorns(52) rake motsetning. Han er omstridt, hun er elsket. Dette er visstnok årsaken til at kong Bhumibol i de seinere åra har overlatt stadig flere oppgaver til henne.

I formiddag fulgte hun kronprins Haakons og kronprinsesse Mette-Marits besøk til flere sosiale prosjekter i Bangkok, og i kveld inviterte hun de norske gjestene til storslått middag på et luksushotell i Hua Hin, der kongens sommerresidens ligger.

Middagen ble servert i en paviljong på stranden der 20 selebre gjester fikk servert både gåselever og wok-stekt hummer.

Nektet adgang

Kontrasten fra fattigkvarterene i Thailands hovedstad var stor. Det norske kronprinsparet ønsket opprinnelig å besøke Bangkoks slum-områder, men fikk avslag fra kong Bhumibol.

Da kronprinsen i går ble spurt om hvordan de reagerte på å bli nektet adgang til slummen, svarte han unnvikende.

Derimot var han full av lovord om det overdådig utsmykkede kongepalasset.

- Norge har tradisjon for å være moderat, men det er interessant å se så storslåtte byggverk, sa han.

For øvrig var han mest interessert i å snakke om bekjempelsen av HIV/AIDS, en sykdom som opplever en veldig utbredelse i Thailand - og Sørøst-Asia for øvrig.

- HIV/AIDS-bekjempelsen må settes høyt på dagsorden, og det er nødvendig med et fast lederskap i bekjempelsen av sykdommen, sa han til thailandske journalister.

Audiens hus hunde-elsker

I ettermiddag reiste kronprinsparet til Hua Hin, for å møte kong Bhumibol og dronning Sirikit. Ifølge NTBs utsendte, som var den eneste norske skrivende journalist som fikk adgang, ble det et hjertelig møte mellom kronprinsparet og deres vertskap.

Klai Kang Wol-palasset i Hua Hin er det thailandske kongeparets sommerresidens. Men i de siste årene har kongen bodd der mer og mindre fast på grunn av hjerteproblemer.

Palasset ligger ved stranden, og rundt huset er det en stor park der kongefamiliens 40 hunder kan leve bekymringsfritt.

Kongens omsorg for hunder er viden kjent. En gang tok han til seg en løshund, og denne rørende historien er utgitt i bokform. Med det første gis den ut i tegneserieformat slik at barn og folk med dårlige leseferdigheter kan få et innblikk i hvor godt en tidligere løshund kan få det når den får plass i kongens hunde-hoff.

Hunder later til å være viktig for kongefamilien. Omstridte kronprins Vajiralongkorn har etter sigende stor interese for pudler.

Kronprinsparet besøkte Hua Hin, og fikk audiens hos kongen og dronningen. Etterpå hadde de middag med Prinsesse Maha Chakri Sirindhorn på Sofitel Hotel.
Kronprinsparet besøker support foundation. Prinsesse Maha Chakri Sirindhorn geleider dem gjennom hennes prosjekt.
Kronprinsparet ble vist rundt av prinsesse Maha Chakri Sirindhorn.
Kronprinsparet var innom flere prosjekter i løpet av dagen.
Det ble et hjertelig møte mellom kronprinsparet og deres vertskap.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media