Kjemper for å redde livet til hunden som drepte lille Jeremiah (1)

«Onion» drepte Jeremiah på ettårsdagen hans, nå har dyrevernere vunnet første runde i kampen for å redde hundens liv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det tragiske dødsfallet til lille Jeremiah som ble drept av familiens hund har nå fått et rettslig etterspill. Dyrevernere kjemper nemlig for å redde hundens liv.

Jeremiah lekte med «Onion» (6), en 50 kg tung blanding mellom engelsk mastiff og rhodesian ridgeback, da alt gikk galt.

Hunden, som aldri tidligere skal ha vist aggressiv adferd og var vant til å omgås lille Jeremiah, glefset plutselig til og påførte ettåringen omfattende hodeskader. Livet til Jeremiah sto ikke til å redde, og han døde på sin egen ettårsdag.

Utsatt avlivning Det lokale politiet bestemte umiddelbart etter tragedien at «Onion» skulle avlives etter først å ha sittet i en ti dager lang karantene for å sjekke om han har rabies. De dagene har flere amerikanske dyreverngrupper benyttet til å kjempe for livet til hunden.

En lokal dommer utsatte seint i går kveld norsk tid avlivningen av hunden etter klager fra advokater som representerer dyreverngruppa The Lexus Project.

- Vi er overlykkelige, sier Richard Rosenthal, advokaten som representerer dyreverngruppa, etter utsettelsen som de håper skal spare livet til hunden og overføre ham til en kennel.

- Å drepe hunden vil ikke gi babyen livet tilbake, sier Rosenthal videre, til Las Vegas Review-Journal.

Familien ønsker fred Faren til Jeremiah, Christopher Shahan, gikk ut etter det tragiske dødsfallet og advarte andre foreldre mot å la små barn være alene med hunder. Han fikk støtte fra Norsk Kennel Klub, som til Dagbladet sa at ingen hunder i utgangspunktet er barnevennlige.

Familien er naturlig nok fortsatt i dyp sorg, mindre enn ei uke etter at de mistet det kjæreste de hadde. Elizabeth Keller, Jeremiahs bestemor, var til stede da ettåringen ble drept av «Onion». Det var også hun som først anskaffet hunden da den var en liten valp som støtte i sin kamp mot brystkreft.

- Jeg bryr meg ikke om de redder hunden eller ikke. Vi må bare komme oss videre, sier Elizabeth Keller oppløst i tårer til Las Vegas Review-Journal.

Håper på lykkelig slutt Etter at tragedien ble kjent har en rekke personer, også dem som har kommentert Dagbladets artikkel, sagt at de voksne var uansvarlige som lot en liten gutt leke fritt med den store hunden. Elizabeth Keller ber nå folk slutte å legge stein til familiens byrde, de vet så altfor godt at de skulle passet bedre på.

- Det siste vi trenger i denne tunge tiden er fremmede som forteller oss at det var vår skyld. Vi har fått nok nå, sier bestemora.

Totalt har over 60 dyrevernere kontaktet de lokale myndighetene i byen Henderson med ønske om at de sparer livet til «Onion». Advokaten som vant i tingretten og fikk en midlertidig utsettelse av avlivningen, tror nå at «Onion» blir spart.

- Dette er en tragisk historie, men kanskje vi kan få til at den ikke får en trist slutt, sier Kathy McCarthy.

LEKTE: Lille Jeremiah leker på dette bildet med hunden som endte med å drepe ham. Familien har fortalt at Onion var en snill hund og at han pleide å slikke familiens baby i ansiktet.
LEKTE: Lille Jeremiah leker på dette bildet med hunden som endte med å drepe ham. Familien har fortalt at Onion var en snill hund og at han pleide å slikke familiens baby i ansiktet. Vis mer