Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Kjemper for at Norge ikke skal selge militært utstyr til land i krig

Nå kan KrF være de som hjelper Mads Harlem med det.

HÅPER: Folkerettsekspert Mads Harlem gir honnør til Krf som vil gjennomgå våpeneksport-regelverket. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
HÅPER: Folkerettsekspert Mads Harlem gir honnør til Krf som vil gjennomgå våpeneksport-regelverket. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Selger norsk våpenindustri militært utstyr til land land i krig, der krig truer eller der det er borgerkrig? Helt siden 2015, da en saudi-arabisk ledet koalisjon startet å krige i Jemen, har folkerettsekspert Mads Harlem vært redd for nettopp det.

Nå kan KrF være partiet som bidrar til endring i våpeneksport-regelverket. I regjeringsplattformen har KrF fått inn at lovverket skal gjennomgås.

- All honnør til KrF, som har vært mest konstruktive i denne saken, sier Mads Harlem, folkerettsekspert på krigens folkerett.

Ville ha råd

I forbindelse med de siste regjeringsforhandlingene, ble Harlem kontaktet av KrF om hvordan de kunne løfte endringer i eksportkontroll-regelverket inn i den politiske plattformen.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?