Kjemper for erstatning

I fire år har Gro Elisabeth Antun kjempet for oppreisning etter hun ble påkjørt av en politibil under biljakt. Nå håper hun at familien til drosjesjåføren som ble drept under biljakt før helgen, får erstatning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I august 1995 fulgte Gro Elisabeth Antun sin sju år gamle sønn til en av sine første dager på skolen. En politimann på jakt etter en biltyv mistet kontrollen over bilen, og kjørte ned mor og sønn på fortauet. Antun fikk dratt gutten unna slik at han bare fikk mindre skader. Selv ble hun sendt til sykehus med fire brudd på bekkenet. Bare tilfeldigheter gjorde at de overlevde.

- Politiet har opptrådt helt forkastelig mot oss , sier Gro Elisabeth Antun.

- Vi har møtt veggen gang på gang. Det er umulig å få politimennene til å innse at de må ta konsekvensene av det de gjør. Det er sinnssykt å drive biljakt i trafikkerte gater.

Måtte lære å gå

Etter sykehusoppholdet måtte hun lære å gå igjen.

Hun fikk kompensasjon for det økonomiske tapet, men kravet om oppreisning ble aldri hørt.

Politimannen som kjørte henne ned, slapp unna med en bot på 5000 kroner.

- Tidligere UP-sjef Leif A. Lier kom med blomster til meg på sykehuset. Siden den gang har jeg bare hørt fra politiet gjennom min advokat. Ikke engang en klapp på skuldra har vi fått. Vi skal liksom se opp til politietaten, men man mister respekten når de ikke engang vil innrømme at de har tatt feil.

Ikke en krone

Først krevde Antuns advokat, Øystein Haugland, 500 000 kroner i oppreisning. Da kravet ikke ble imøtekommet, senket han i vår kravet til 40 000 kroner. Men politietaten vil ikke gi familien en eneste krone. Ansvarsfraskrivelsen provoserer Antun.

- Du føler deg ganske lite verdt. Jeg vet hva de etterlatte etter drosjesjåføren skal igjennom, og misunner dem ikke. Vi har kjempet i fire år, og vil fortsette. Hadde det vært en vanlig mann som hadde kjørt på oss, hadde han sikkert sittet i fengsel ennå.

I går ettermiddag ønsket politiet i Oslo ikke å kommentere saken.

SKADD</B>: Gro Elisabeth Antun kjemper fortsatt for erstatning etter at hun ble påkjørt i en biljakt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer